Beeldkracht-boek Biedt praktische Handvatten om opstellingen op tafel te begeleiden

Dit boek geeft een theoretisch én praktisch kader voor het toepassen van beeld in coaching. Zowel onder psychologen als onder opstellers is Beeldkracht, geef je cliënt inzicht met tafelopstellingen goed ontvangen.

“Een aanrader voor iedereen die met mensen werkt.”
Jessica Helby, psycholoog

“Ik zit nu een uur te lezen in je boek en ik ben enthousiast. Prachtig en beeldend. Ik neem het mee naar mijn intervisiegroep.”
Anja Peeters, Coachbureau Lev

“Op mijn literatuurlijst van de opleiding Systemic Healing komt dit boek bovenaan te staan. Want wat een geweldig boek is het geworden! Ze legt heel precies en feilloos uit welke psychologische thema’s te onderscheiden zijn en hoe je ze kunt herkennen en er transformerend mee kunt werken. Puntgaaf en helder.”
Loes Koot, directeur iCoaching.

“Een aanrader ook als je geen coach bent.”
Videorecensie van Siets Bakker, systemisch uitgever en auteur van Rake Vragen.

“Beeldkracht is een goed, compleet en vernieuwend boek. Coach en schrijf­ster Caro­li­ne Frans­sen heeft met Beeld­kracht een heel mooi boek ge­schre­ven dat staat als een huis. De uit­leg is goed ver­woord en als coach of the­ra­peut kun je er met­een mee aan de slag. Beeldkracht is allereerst een verrassend boek. Het is mooi en kleurrijk en daarnaast is de inhoud goed en uitgebreid en het bevat zelfs 24 poppetjes die je zelf tot een 3D poppetje kunt vouwen.”
Annemiek Sierhuis, lees de volledige recensie op de site van Managementboek

Zichtbaar maken wat gezien moet worden
Beeldkracht is een uitgebreide en verdiepende methode voor tafelopstellingen. Het is geschreven voor therapeuten en coaches en biedt je praktische handvatten om een-op-een systemisch werk te doen. Uniek aan deze methode is dat niet alleen het familiesysteem, maar ook het eigen innerlijke systeem van de cliënt wordt opgesteld. Met Beeldkracht breng je trauma’s, angsten, verlangens, belemmeringen voor geluk én bestaande en te ontwikkelen kwaliteiten letterlijk in beeld.

Inzichten
Cliënt en begeleider kunnen zonder lange verhalen en zonder oordelen de situatie onder ogen zien. De handige lijstjes voor het herkennen van niet-effectieve patronen van denken, voelen en gedrag helpen de coach of therapeut om de patronen te doorzien, te benoemen en te transformeren. Zo worden de problemen inzichtelijk en hanteerbaar. Voor de cliënt brengt de opstelling bewustzijn en aanvaarding. Dat opent de mogelijkheid om zelf de regie weer in handen te nemen.

Duidelijke instructies
Duidelijke instructies voor efficiënte interventies maken Beeldkracht direct bruikbaar in de dagelijkse praktijk van elke therapeut of coach. De ingesloten startset met opstellingsfiguren is jouw gereedschap om direct te kunnen starten.

Bekijk hier de film van de boekpresentatie
Uitgever Joke Carlier van uitgeverij Thema (Schouten en Nelissen) legt bij de boekpresentatie uit waarom zij ervoor gekozen heeft om het boek uit te geven. Collega en opleider Loes Koot legt uit welke bijdrage het boek levert aan helder zicht op wat jouw cliënten beweegt.

Bestel het boek HIER 

Meer recensies:

“In 1 ruk uitgelezen!
Wat een aanrader is dit boek van Caroline Franssen
Tijdens het lezen voelde ik een en ander in mezelf shiften. Kan niet wachten om met de playmobiel aan de gang te gaan om te ervaren wat mag gebeuren met het opstellen.????”

Ancell Marttin

Beeldkracht is een prachtige boekwerk van Caroline Franssen waarin zij een volledige en inzichtgevende methode beschrijft, zowel theoretisch als praktisch, om te werken met tafelopstellingen/het Systemisch Gedachtegoed. De methode is zowel geschikt om in te zetten bij vraagstukken van volwassenen als wel van kinderen. Het geeft heel snel inzicht in hun innerlijke belevingswereld als ook in hun familiesysteem.

Door de bijgevoegde opstellingsfiguren, prachtig ontworpen door Nicolas Trottier, is de methode direct in te zetten in de /je praktijk. Ik heb de afgelopen weken de methode al ingezet met verrassende inzichten en oplossingen als resultaat.

De methode zet aan tot (hernieuwd) bewustzijn en is kerngericht. Een aanrader voor een ieder die met mensen werkt. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden!

Jessica Hebly, Psycholoog

Ik heb jouw boek beeldkracht, geef je cliënt inzicht met tafelopstellingen gelezen en eerlijk gezegd heeft het mijn leven totaal op zijn kop gezet.
Ik vind het zo bijzonder hoe jij kijkt naar trauma’s en eigenschappen.
De radicale aanvaarding van alles wat er is in plaats van meteen iets te moeten veranderen staat eigenlijk haaks op alles wat ik tot nu toe aan coachingsmethodes heb ingezet.
Ik ben als coach toch vooral bezig geweest met verklaren”

“Steeds als ik een stukje in het boek lees, denk ik ‘o, zit dat zo?’ en dan ontspant er iets in mezelf. Ik hoef het niet anders te voelen dan ik voel. Ik mag van mijn ouders blijven houden en tegelijk kan ik zien dat ze dingen hebben gedaan die mij hebben beschadigd. Het is zo bevrijdend dat alles naast elkaar kan bestaan, zonder dat ik hoef te kiezen.”

“Ik zie in jouw boek iets dat ik niet in de gewone psychologie terug kan vinden: namelijk een echte oplossing om jezelf emotioneel bedding te geven in plaats van nog beter te leren ontkennen dat iets pijn doet. Je nuchtere kijk op opstellingen, vind ik ook verfrissend.”

“Ik voelde mijn verzet daarin eigenlijk het meest. Mezelf klein voelen ten opzichte van mijn ouders is iets dat ik niet ken en ik blijf dat ook heel ingewikkeld vinden. Ik heb de poppetjes uit je boek geknipt en ben er mee gaan spelen, maar ik merk toch dat er meer voor nodig is om het echt zelf te kunnen toepassen. Dus ik kom binnenkort bij je op les.”

Vrouw, 45 jaar

Bestel het boek hier

De achterflap van het boek:Beeldkracht_Mock-up_back_TAA

Foto’s in het boek
De foto’s in het boek zijn gemaakt door Fotograaf Rijk Versluijs uit Utrecht.

BESTEL HET BOEK HIER

Nog even kijken of het wat voor jou is? 
DOWNLOAD HET EERSTE HOOFDSTUK HIER