Weerstand-Beeldkracht Academie www.beeldkracht.eu copyright beeldkracht academie

Werken met weerstand, themadag voor coaches en therapeuten


Wat gebeurt er met jou als je cliënt in de weerstand schiet? De meeste begeleiders gaan harder werken. Dat is niet altijd het meest adequate om te doen.

De themadag Omgaan met weerstand op vrijdag 26 april is bedoeld om je blik op jouw cliënten te zuiveren. Je ontdekt jouw blinde vlekken en ziet wanneer jij dingen op een standaard manier aanpakt, waardoor je kansen mist om je cliënt precies te bieden wat zij nodig heeft.

Aan het begin van de dag zetten we verschillende soorten weerstand op een rij. De oorsprong van de weerstand is immers van belang om te weten welk antwoord je het beste op de weerstand kunt geven. Je onderzoekt wat er met jou gebeurt bij weerstand en krijgt persoonlijke handvatten om nieuwe en andere manieren van reageren in te zetten.

Ochtendprogramma
Na (maximaal) een uurtje theorie over weerstand en een korte uitleg over opstellingen met gebruik van beeld, inventariseren we de vraagstukken van de deelnemers. Ook behandelen we de eerste twee casussen. We doen voor iedereen een opstelling waarin jouw eigenschappen, thema’s en patronen in jou die geraakt worden in beeld komen. Je krijgt zicht op hoe je in jezelf de rust, ontspanning en passende aanvliegroute vindt om om te kunnen gaan met die vorm van weerstand die jij het meest ingewikkeld vindt.

Lunch
Daarna gaan we uit lunchen in een leuk restaurantje op loopafstand in het centrum van Culemborg. Desgewenst maak je nog een korte wandeling door de historische binnenstad.

Middagprogramma
In de middag behandelen we de casussen van de andere deelnemers. Na afloop van iedere sessie kun je vragen stellen over het proces en de gemaakte stappen.

Voor wie geschikt?
Deze themadag is geschikt voor iedere therapeut of coach die beter wil leren omgaan met weerstand. Als je overweegt om mee te gaan doen met de zesdaagse training Beter Begeleiden met Beeldkracht die in september van start gaat, is dit een mooie kennismaking.

Praktisch:
Locatie: Beeldkracht Academie, Tollenstraat 39, 4101 BD Culemborg
Aanvang 10.00 uur, einde ongeveer 16.30 uur.
Er is plaats voor maximaal vier deelnemers.
Investering: 295 euro exclusief btw, inclusief lunch, koffie, thee en vers fruit.

Werken met weerstand, themadag voor coaches en therapeuten
vrijdag 26 april 2019
dit veld niet invullen s.v.p.