Van denken naar voelen, themadag voor coaches en therapeuten

Wat gebeurt er met jou als je cliënt gaat denken in plaats voelen? De meeste begeleiders gaan dan nog meer praten in de hoop de cliënt ervan te overtuigen dat hij moet gaan voelen. Dat werkt niet. Om je cliënt bij haar gevoel te brengen heb je specifieke interventies nodig. Die kun je pas inzetten als je zelf goed kan voelen wat er met jou gebeurt.

Deze dag is bedoeld om je blik op jouw cliënten te zuiveren. Je gaat kijken naar jouw blinde vlekken, die jou ervan weerhouden om te voelen en contact te maken met jezelf. Doordat je zelf gaat denken in plaats van voelen, mis je kansen om je cliënt nog beter te begeleiden.

Aan het begin van de dag onderzoeken we wat het denken allemaal doet om ervoor te zorgen dat je wegblijft bij je gevoel. En we gaan onderzoeken wat jij nodig hebt om bij je gevoel te kunnen blijven, zodat je er volledig aanwezig kunt zijn voor jouw cliënt.

Ochtendprogramma
Na (maximaal) een uurtje theorie over denken en voelen en een korte uitleg over opstellingen met gebruik van beeld, inventariseren we de vraagstukken van de deelnemers. Ook behandelen we de eerste twee casussen. We doen voor iedereen een opstelling waarin jouw eigenschappen, thema’s en patronen in jou die geraakt worden in beeld komen. Je krijgt zicht op hoe je in jezelf de rust, ontspanning en passende aanvliegroute vindt om om te kunnen gaan met de meest hardnekkige vormen van denken

Daarna gaan we uit lunchen in een leuk restaurantje op loopafstand in het centrum van Culemborg.

Middagprogramma
In de middag behandelen we de casussen van de andere deelnemers. Na afloop van iedere sessie kun je vragen stellen over het proces en de gemaakte stappen.

Voor wie?
Deze themadag is geschikt voor iedere therapeut of coach die gevoel en verstand dichter bij elkaar wil brengen, bij zichzelf of bij haar cliënt. Als je overweegt om mee te gaan doen met de zesdaagse training Beter Begeleiden met Beeldkracht die in september van start gaat, is dit een mooie kennismaking.

Caroline Franssen is expert in tafelopstellingen en docent BEELDKRACHT®. Zij gaat haarfijn en direct rechtstreeks tot de kern.

Praktisch
De dag vindt plaats bij de Beeldkracht Academie, Tollenstraat 39 in Culemborg.
Er is plaats voor maximaal vier deelnemers.
Investering: 295 euro exclusief btw, inclusief lunch, koffie, thee en vers fruit.

Van denken naar voelen,
themadag voor coaches en therapeuten woensdag 22 mei 2019
dit veld niet invullen s.v.p.