Heel je moederlijn, in kracht & zachtheid

Voel jij je niet goed genoeg, terwijl je verschrikkelijk je best doet? Hou je constant alle ballen in de lucht en ben je moe, omdat je eigenlijk nooit echt kunt uitrusten? Waarschijnlijk heb jij, net als veel vrouwen, geleerd om sterker te zijn en je groter voor te doen dan je werkelijk bent. Je kunt heel goed zorgen voor anderen, maar minder goed voor jezelf.

In onze maatschappij wordt nog steeds van vrouwen verwacht dat zij zich richten op wat anderen nodig hebben. Van vrouwen wordt verwacht dat ze de verantwoordelijkheden oppakken die anderen laten vallen. Ook de opvoeding speelt een rol. Jongetjes wordt nog steeds andere dingen geleerd dan meisjes.

Opvoeding
Wat er wel en niet was in de relatie met je moeder en vader, vertaalt zich later in je relatie met je kinderen, je partner en de wereld om je heen. Als je ouders jouw grenzen niet respecteerden, onmogelijke zaken van je verwachtten of emotioneel niet aanwezig of onbetrouwbaar waren, dan heeft dat gevolgen voor de rest van je leven. Je mist bijvoorbeeld het vermogen om grenzen aan te geven. Dus je gaat zelf telkens over je eigen grenzen én andere mensen gaan over jouw grenzen. Of richt je je voortdurend op (de emoties van) anderen en je weet eigenlijk niet zo goed wat je zelf wilt of wat je precies nodig hebt.  

Zelfkritiek
Veel vrouwen zitten zichzelf achter de broek met een overmaat aan zelfkritiek. Ze kunnen het in hun eigen ogen eigenlijk niet goed doen. Dat maakt dat ze voortdurend blijven werken en onvoldoende ontspannen.

Trauma’s
Je draagt bovendien de onverwerkte trauma’s en verliezen van je moeder, je oma en verdere voormoeders mee in jouw rugzak. Dat maakt je pittige leven extra zwaar.

Dag voor jou als vrouw
Deze opstellingendag voor vrouwen gaan we onderzoeken wat je nodig hebt om meer te ontspannen en balans te vinden tussen kracht en zachtheid, tussen sterk zijn en je laten steunen. Zodat jij als de bijzondere vrouw die jij bent op een zachte en ontspannen manier vorm geven aan je eigen leven.

Soorten opstellingen
Deze dag doen we meerdere soorten opstellingen. Ter plekke kies ik welke opstellingen op dit moment voor de aanwezige groep vrouwen het meest relevant zijn. We doen uiteraard een opstelling rond het herstellen van de moederlijn, maar kunnen daarnaast ook opstellingen over het dragen van de lasten van anderen, over onderdrukte en overbelichte karaktereigenschappen, over seksueel misbruik of over maatschappelijke issues.

Samen
“Met een groep werken aan vrouwen-thema’s is intensief en raakt op zoveel vlakken op heel diep niveau. Mooi om ieders thema te mogen beleven en ervaren als representant of als aanschouwer. De pijn om onder ogen te zien en te aanvaarden dat dit het is wat het is, was heftig, maar ik voel mij nu zoveel lichter en voel dat ik nu eindelijk mijn focus heb.”
Yvonne

Openheid
In een sfeer van openheid, solidariteit en herkenning gaan we ons bevrijden van wat ons belemmert om als vrouwen tot ons recht te komen. Je herkent wat andere vrouwen hebben meegemaakt en daardoor voel je je minder alleen staan. De nadruk ligt op het herstellen van de vrouwelijke verbinding, zachtheid en openheid. Veel vrouwen zijn genoodzaakt om zich met harde kracht te handhaven, waardoor helaas ook hun voedingsbron wordt afgesloten. Temidden van andere vrouwen wordt het makkelijker om de pijn van het openen van je beschadigingen te verdragen. Gedragen door elkaar, vind je bodem en plek en in respect voor jezelf kan een balans ontstaan tussen stevige en zachte kracht.

Voedend
“Het was een hele voedende dag met veel elementen die ik kan gebruiken in mijn dagelijks leven.”

Culemborg
De eerstvolgende opstellingendag voor vrouwen is op zaterdag 12 oktober 2024 bij Unieplaza, Multatulilaan 12 in Culemborg. Dat ligt vlakbij het station en parkeren is gratis. Er kunnen maximaal 16 vrouwen deelnemen. 

De dag begint om 10.00 uur, je bent welkom vanaf 9.45 uur. We sluiten af rond 17.00 uur.

Investering
Voor particulieren en kleine ondernemers die rechtstreeks betalen via bovenstaande link: €250,00 inclusief btw.

Je krijgt dan vanzelf een factuur uit het betaalsysteem.

Als je wilt dat wij een factuur sturen met aangepaste tekst rekenen we €275,00 exclusief btw.

Werkgever: betaalt je werkgever de workshop, dan geldt een ander tarief: €350 exclusief btw. Stuur dan even een mail naar info@beeldkracht.nl

BEKIJK HIERONDER HET WEBINAR OVER DEZE WORKSHOP

Meld je hieronder aan:

De volgende Heel je moederlijn is op zaterdag 8 juni