Caroline Franssen

Ik hou van mensen en ik hou van puzzels. Er achter komen waar mensen gestagneerd zijn geraakt en hen helpen om dat (vaak diep gewortelde) patroon te doorbreken, geeft me voldoening.  Ik heb veel vertrouwen in het zelfherstellende vermogen van mensen en doe mijn best om ze precies dat zetje te geven waarna ze zelf weer verder kunnen.

Mijn neiging om mensen te willen helpen en er echt voor ze te zijn, vindt zijn wortels in mijn eigen ervaringen. Als kind maakte ik verschillende trauma’s mee, zoals een ernstig auto-ongeluk van mijn ouders en langdurig gepest worden. In die tijd kreeg je daar als kind nog geen emotionele hulp bij, dus ontwikkelde ik mijn eigen manieren om ermee om te gaan, die op latere leeftijd wat minder effectief bleken.

Er is nog iets anders dat erg belangrijk is voor mijn werk: ik voel (veel) meer aan en weet (veel) meer dan ik feitelijk zou kunnen opmaken uit wat er door iemand gezegd wordt. Dat leidde toen ik jong was wel eens tot problemen. Mensen vonden het namelijk helemaal niet leuk om te horen wat ik waarnam.

Dus ik leerde af om er überhaupt over te beginnen. Toen ik voor het eerst cursussen emotioneel lichaamswerk volgde, vond ik het gewoon eng hoeveel ik wist, enkel door mensen aan te raken. Ik kon er verder ook niets mee, met die informatie, ik kon ze namelijk niet genezen.

Als coach kan ik er juist heel veel mee. Doordat ik precies zie waar het vast zit en welke beweging mensen te maken hebben om te transformeren, kan ik hen grote stappen laten zetten. Mensen willen nu dus graag horen wat ik waarneem.

Haarfijn en direkt
Voor mij is het dus ook om die reden geweldig dat ik uiteindelijk, na omzwervingen via de journalistiek en de vakbeweging, coach ben geworden. Mensen komen nu naar mij toe omdat ze willen weten wat er met hen aan de hand is. En ze willen juist graag dat ik vertel wat ik waarneem. Dat ik uitleg hoe ze regie kunnen nemen over hun eigen leven. Natuurlijk komt er nu ook wel eens weerstand, maar dat past binnen de setting. Ondertussen
werk ik al weer twintig jaar als coach. Ik ben direct en ga haarfijn tot de kern. Mensen kiezen mij als coach vanwege mijn heldere analyses, directe taal en krachtige en doeltreffende interventies.

Walk my talk
Voor mij is het van belang om te belichamen wat ik uitdraag. ‘To walk my talk’. Dus dat betekent dat ik verantwoordelijkheid neem om mijn dromen te vervullen en om de tegenslagen in mijn leven aan te gaan. Leren vind ik belangrijk, zowel binnen mijn vakgebied als daarbuiten. Zo ben ik op tangoles gegaan om te leren volgen. Ik wil dat dingen werken, dat ze effect hebben, dat er echt wat gebeurt. Ik ben ongeduldig en stel hoge eisen aan het resultaat. Ik wil dat alle niveaus worden geraakt: verstand, gevoel, intuïtie en daadkracht. Zodat je jezelf als een geheel ervaart en dingen die je leert nog dezelfde dag nog in de praktijk kunt brengen.

Ik ben gepassioneerd voor gelijkwaardige relaties tussen mannen en vrouwen. Voor mij is het van belang om eigenschappen niet onder te verdelen in mannelijk of vrouwelijk. Om iedereen volledig in zijn waarde te laten met alle kwaliteiten én onhebbelijkheden.

Bos en hei
Ik hou van het bos en de hei, van eten met vrienden, ben geregeld in een museum te vinden en dans graag (vooral buikdansen). De sportschool bezoek ik ook, maar vooral ‘omdat het moet’. Ik ga het liefste lekker buiten zwemmen.

Mijn overactieve hoofd dat altijd oplossingen zoekt en graag dingen uitlegt, vraagt ook aandacht. Op het heerlijke plekje in het bos waar mijn caravan staat, heb ik inmiddels meerdere boeken geschreven. Zo komt mijn eerste vak als journaliste goed van pas.

Het eerste boek bevat fabeltjes voor leidinggevenden. In het tweede boek zette ik de belangrijkste tips voor een goede relatie die ik verzamelde in de tien jaar dat ik vooral relaties coachte. Het derde boek is voor coaches en therapeuten. Ik leg de Beeldkracht-methodiek uit en geef hen handvatten voor systemische opstellingen op tafel. Inmiddels werk ik aan mijn vierde boek over emotie-management.

Wat kan ik voor jou doen?
Wil je weten of het werken met beeld ook wat voor jou is als coach, therapeut of begeleider? Bel me voor een gratis persoonlijk adviesgesprek: 0633886581. Je kunt ook een mail sturen naar coaching@carolinefranssen.nl.