Ik ben Caroline Franssen, ik ben direct en ga haarfijn tot de kern. Ik sta bekend om mijn heldere analyses en krachtige en doeltreffende interventies. Ik werk nu 22 jaar als coach. De kern van mijn werk is je confronteren met je eigen verantwoordelijkheid. Ik grijp in als je smoesjes verkoopt, of naar een ander wijst. Ik laat je kijken naar wat je zelf als begeleider doet in je sessies. Ik heb de Beeldkracht- methodiek ontwikkeld om verstand, gevoel, energie en actie bij elkaar te brengen.

Voor mij is het van belang om te belichamen wat ik uitdraag. To ‘Walk my talk’. Dus dat betekent dat ik de tegenslagen in mijn leven ook zelf rechtsreeks aankijk. En dat ik zelf constant blijf leren zowel binnen mijn vak als daarbuiten. Zo ben ik na mijn vijftigste op tangoles gegaan om te leren volgen. En ben ik op Spaanse les gegaan om mijn reis naar Cuba voor te bereiden. Ik ben gepassioneerd voor gelijkwaardige relaties tussen mannen en vrouwen en verdiep me telkens weer in het vinden van interventies die daar een substantiële bijdrage aan kunnen leveren.

Van journalist tot coach
Na de School voor de Journalistiek werkte ik drie jaar als journalist. Daarna ging ik weer studeren en als meester in de rechten heb ik zeven jaar bij de vakbeweging gewerkt als beleidsmedewerker en onderhandelaar. Coach/ trainer werd mijn derde beroep. De basis daarvoor werd gelegd toen ik tussen mijn twee banen werkloos thuis zat met twee diploma’s. Hoe kon dat toch? Ik was toch slim en getalenteerd? Waar mistte ik dan de aansluiting?

Daar begon een queste naar het vinden van balans tussen gevoel en verstand, die inmiddels al bijna dertig jaar duurt. Ik verdiepte me in methoden die mijzelf en andere mensen echt helpen om concreet in het dagelijkse leven vorm kunnen geven aan wat je werkelijk wilt. Ik volgde talloze opleidingen en cursussen op het gebied van persoonlijke groei. Ik begon lichaamsgericht, met opleidingen in ademwerk (rebirthing) en holistic pulsing. Ook deed ik veel op het gebied van tantra, sensualiteit en massage. Op archetypisch gebied leerde ik werken met Voice Dialogue en het Voyager Tarot spel. Vervolgens deed ik bij Phoenix een opleiding familieopstellingen. De afgelopen tien jaar volgde ik vele systemische cursussen bij internationale trainers. Onder andere bij Bert Hellinger en Angwyn St Just. Ik deed meerdere specifieke bijscholingen rond relatieopstellingen bij Judith Hemming. Traumawerk kwam aan bod bij o.a. Peter Levine, Franz Rupert en Daan van Kampenhout. Ook deed ik een bijscholing in Emotion Focussed Couples Therapie (EFT) van Susan Johnson, de auteur van Hou me vast.

Wat ik zelf als in al die methodieken als het meest effectief heb ervaren, verbond ik in mijn spreekkamer met elkaar. Zo ontwikkelde zich de methodiek Beeldkracht®, die zichtbaar een samenvoeging is van het archetypische werk met verschillende delen in jezelf en familieopstellingen.
Ik wil dat dingen werken, dat ze effect hebben, dat er echt wat gebeurt. Ik ben ongeduldig en stel hoge eisen aan het resultaat. Ik wil dat alle niveaus worden geraakt: verstand, gevoel, intuïtie en daadkracht. Zodat je jezelf als een geheel ervaart en dingen die je leert nog dezelfde dag nog in de praktijk kunt brengen.
Het inzetten van Beeldkracht® helpt mensen om oud zeer en trauma’s te verwerken en geeft hen de regie over hun eigen gevoelens en gedachten. Door je te verbinden met je wortels, kom je tegelijkertijd los uit knellende banden. Zonder oordeel naar jezelf kijken en radicaal zowel de positieve als de ‘negatieve’ aspecten van jezelf aanvaarden zijn daar belangrijke onderdelen van.

In 1995 startte ik mijn bedrijf en sinds 2000 werk ik full-time als coach. Eerst als loopbaancoach, sinds tien jaar als relatiecoach. Sinds 2015 leer ik coaches en therapeuten hoe ze de door mij ontwikkelde Beeldkracht-methode kunnen toepassen in hun eigen praktijk. Het opleiden van coaches en begeleiders stond altijd al op mijn verlanglijstje, maar het heeft even geduurd voordat ik mezelf er echt rijp voor voelde.

Tijdens het jarenlang begeleiden van stellen verzamelde ik een berg aan kennis en ervaring op het gebied van mannen, vrouwen en relaties. In 2014 verscheen mijn boek Eerste Hulp Bij Relatieongelukken. Daarin geef ik mannen en vrouwen praktische handvatten om gelijkwaardige relaties vorm te geven.

Humor
In de opleiding leer je mensen begeleiden om zichzelf werkelijk te aanvaarden, zodat ze de regie over hun eigen gevoelens terugkrijgen. Emotiemanagement en zelfacceptatie zijn sleutels tot blijvende verandering. Op een speelse en humorvolle manier leer je om verstand, gevoel en intuïtie tegelijk ‘aan het werk’ zetten. Zo gaat het ook jou lukken om dat toe te passen bij je eigen cliënten.

Betrokkenheid & distantie
Door mijn betrokkenheid leef ik met mensen mee en heb contact met wat zij ervaren. Tegelijk weet ik de juiste afstand te nemen om zonder oordeel te kunnen doen wat nodig is om patronen te doorbreken. Mijn manier van werken is intensief, waardoor er in korte tijd veel gebeurt. Het is wonderbaarlijk welk effect dat op mensen heeft. Ze worden rustig, helder, besluitvaardig en ze krijgen toegang tot eigenschappen en mogelijkheden waarvan ze dachten dat ze die nooit zouden krijgen. Ze ervaren regie over hun eigen gevoelens en kunnen daardoor regie nemen in hun eigen leven.
Die compacte, effectieve manier van werken, kun je van me leren. Want ik wil ontzettend graag mensen kunnen doorverwijzen naar excellente coaches. Zelf stel ik namelijk hoge eisen aan de mensen die mijn proces begeleiden en inmiddels vind ik mijn leraren vooral in het buitenland.

Kijk hier voor meer informatie over de basismodule Beeldkracht®