Leiderschap komt van binnenuit. Als jij stevig in je schoenen staat, weet je waar je heen wilt en stuur jij de mensen in jouw omgeving zodanig aan dat ze meebewegen. 

Veel vrouwen zijn op de ene of de andere manier aangetast in hun leiderschap en autonomie. Van meisjes en vrouwen wordt verwacht dat ze zich vooral op anderen richten. Hun eigen wensen en verlangens komen als laatste in beeld.

Het gevolg daarvan is dat je jezelf niet helemaal serieus neemt. Dat leidt er uiteraard toe dat anderen jou ook niet serieus nemen. Daardoor krijg je moeilijker voor elkaar wat jij wilt. Het is ingewikkeld voor je om te blijven staan als je tegen weerstand aanloopt. Het kan zelfs zijn dat jouw onzekerheid ertoe leidt dat anderen proberen om  jouw autoriteit proberen te ondermijnen.

Ruis weghalen
In het programma Vrouwelijk Leiderschap gaan we aan de slag om de ruis weg te halen die tussen jou en je leiderschap staat. We gaan oude patronen doorbreken en we gaan daarbij zelfs zo diep dat je jeugdtrauma’s gaat verwerken die jouw functioneren van nu in de weg staan.

Samen
Het fijne van dit programma is dat we het samen doen. We leren van elkaar. De vrouwelijke solidariteit die je ervaart, maakt dat jij je gesteund voelt in je leiderschap. Je merkt dat jij terecht kunt bij de andere vrouwen en de andere vrouwen bij jou. Zo tillen we elkaar naar een hoger plan.

Uitgekiend programma
We doen dat via een uitgekiend programma van dertien stappen. Die stappen zijn gebaseerd op 25 jaar ervaring van Caroline Franssen met het coachen van vrouwen. Zij werkt veel met familieopstellingen en gaat snel naar de kern van de zaak en lost problemen bij de wortel op. Lees hier meer over het programma.

Hoe ziet het programma er uit?
Je krijgt iedere week een nieuwe online les. Aan de meeste lessen kun je live meedoen en je vragen stellen. Daarnaast is er een online forum waar je ervaringen kunt delen. Je kunt voor persoonlijke zaken terecht op het tweewekelijkse spreekuur. Alle lessen kun je terugkijken.

Voor wie?
De online jaartraining Vrouwelijk Leiderschap is bedoeld voor coaches, therapeuten, mediators, maatschappelijk werkers, docenten, advocaten, praktijkondersteuners, onderwijzers, teamleiders, jeugdzorg medewerkers, kindercoaches en H&R medewerkers. 
Kortom voor vrouwen die de leerprocessen van anderen aansturen. 
En die die dat rustiger, doortastender, zelfverzekerder, met meer autoriteit, strategisch en ontspannen willen doen.

Overweeg je om mee te komen doen aan dit baanbrekende programma?
Op dinsdag 16 februari om 20.00 uur geef ik een webinar over Vrouwelijk Leiderschap en wat er nodig is voor vrouwen om daar invulling aan te geven. Meld je hier aan. Je kunt het webinar na afloop terugkijken.

Verschil tussen weten en doen
Vaak weet je wel waar het bij jou aan schort waardoor je niet volledig de regie neemt over jouw leven. Je weet welke gebeurtenissen in je leven daar mogelijk de oorzaak van zijn. Maar toch lukt het je niet de patronen te doorbreken. In het programma doen vrouwen mee die al vaker cursussen hebben gevolgd op het gebied van persoonlijke groei. Het heeft alleen nog niet tot het gewenste resultaat geleid.

De kern raken
Er is onvoldoende veranderd. De kern van het probleem is niet geraakt.
Het is mijn kracht om je wél bij de kern van het probleem te krijgen. Om ervoor te zorgen dat er daar iets gebeurd. Dat jij een stevige bodem gaat ervaren, meer van jezelf gaat houden en daadkrachtiger wordt, terwijl je tegelijk meer ontspant.

Voor jou?
Wil jij veranderen en ben je bereid om daar echt voor in de spiegel voor te kijken? Durf je moeilijke gevoelens aan te gaan? Wil je nu echt stappen zetten die werken? Een jaar lang ga je samen met mij in een groep werken aan het opbouwen van je zelfvertrouwen en je (innerlijk)leiderschap.

Uitgekiend programma
Aan de hand van 13 thema’s (zoals je plek innemen, onderhandelen en afscheid nemen) laat ik je een reis maken die je leven zal veranderen. Je gaat vrouwelijk leiderschap ervaren. Ik gebruik daarbij alles wat ik in huis heb: je krijgt opdrachten, ik confronteer je met jezelf, we doen samen opstellingen, je deelt je ervaring met anderen. 

Na afloop neem je ontspannen de regie over jezelf, je werk, je gezin en je sociale leven. Je voelt dat je de leiding hebt over je eigen leven.

52 weken, twaalf + 1 thema’s

 • Iedere week een webinar of zoom-bijeenkomst waar jij je vragen kunt voorleggen
 • Iedere veertien dagen een online spreekuur.
 • Honderden ondersteunde oefeningen online die je in je eigen tempo kunt doen.
 • Online Community waar je ervaringen kunt delen en zelf groepjes kunt maken, ook rond andere onderwerpen, zoals snel maaltijden maken

Transformatie
Een transformatie is het resultaat.

 • oude patronen van denken , voelen en doen zijn succesvol veranderd in nieuwe patronen
 • van zelfafwijzing naar zelfacceptatie
 • een hele nieuwe groep kennissen en mogelijk zelfs vriendinnen die jou ondersteunen in jouw proces en jouw leven
 • je staat er niet alleen voor
 • je ervaart leiderschap van binnenuit
 • je neemt als vrouw leiding over je eigen leven
 • je geeft ontspannen leiding aan anderen (je kinderen, cliënten, of collega’s)

Training gaat door, los van Corona-maatregelen!
Deze training gaat door en je kunt dus komend jaar belangrijke stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling.

Vraag of je werkgever betaalt
Heb jij een werkgever met een potje voor scholing, dan kan je dat mooi voor deze training inzetten. De jaartraining kost voor je werkgever €1500 inclusief btw. Hier vind je de link om je aan te melden als jouw werkgever betaalt.

Particulier of ZZP?

Het programma is een echte investering in jezelf. Omdat ik ook mensen zonder werkever de gelegenheid wil geven om met de training mee te doen, is er een speciale vroegboekkorting als je je inschrijft voor 18 februari. Je betaalt dan €950 in plaats van €1250 inclusief btw. Het is mogelijk om gratis in drie keer te betalen (binnen zestig dagen) je ziet deze optie bij het afrekenen als In3.

Uitgekiend programma, gebaseerd op 25 jaar ervaring in het coachen en trainen van vrouwen.

 

Stap 1. Zet je eigen koers uit
Heb je het gevoel dat je geleefd wordt? Dat werk, kinderen, huishouden en partner bepalen wat jij doet?
Jij hebt nog wel degelijk wat te kiezen. Dit is het moment om echt je eigen koers uit te zetten, los van de verwachtingen van anderen.

Stap 2. Gooi je oude overtuigingen overboord

Doe je ontzettend je best en brengt het niet wat je hoopt?

Het helpt niet om nog meer je best te gaan doen. Er is een fundamentele verandering nodig. Gooi je oude overtuigingen overboord en geef jezelf toestemming om het anders te gaan doen.

Stap 3. Durf te vragen én te ontvangen

Voel jij je leeg, ben je moe en teleurgesteld?
Dat ligt niet alleen aan de ander. Doorbreek de mythe dat je alles zelf moet doen.

Stap 4. Van zelfkritiek naar zelfwaardering

Ben je een perfectionist? Kan het altijd beter? Ben je ontevreden?
Het beste resultaat komt niet voort uit ontevredenheid. We halen de focus af van wat er fout gaat en nog beter kan. We gaan kijken naar wat goed gaat. Je geeft jezelf speelruimte door fouten te mogen maken. Zo wordt je meer tevreden over wie je bent en wat je mag doet.

Stap 5. Draag alleen nog je eigen lasten en verantwoordelijkheid

Sta jij altijd klaar voor anderen? Hoe wil je toekomen aan jezelf als je je op anderen richt? We gaan ervoor zorgen dat je niet meer automatisch de verantwoordelijkheid van anderen overneemt, en je gaat richten op JOUW verantwoordelijkheid voor jezelf en jouw leven.

Stap 6. Pauzeren, rusten en ontspannen

Ben jij in je ‘vrije tijd’ nog steeds bezig? Staat er altijd nog wat op je lijstje dat je eerst moet doen voordat jij kunt ontspannen? In deze vakantiemaand staan pauze nemen, niksen en uitrusten centraal.

Geniet van je vakantie.

Stap 7. Ontspannen je grenzen aangeven

Geef jij je grenzen pas aan als de ander er al overheen is?
Als je te laat je grenzen aangeeft, ben je meestal bozer dan je zou willen. Tijd om te te leren hoe je eerder, ontspannen en duidelijk je grenzen aangeeft.

Stap 8. wees lief voor moeilijke gevoelens

Mag jij van jezelf bang en verdrietig zijn, of wil je zo snel mogelijk weer groot en sterk zijn? Iedereen heeft trauma’s meegemaakt die ‘getriggerd’ kunnen worden. In plaats van jezelf te dwingen om er boven te staan, leer je omgaan met je kwetsbaarheden.

Stap 9. Ga je eigen gang
Is aanpassen jouw tweede natuur? Weet je eigenlijk niet meer zo goed wat je zelf wilt, omdat je steeds bezig bent om anderen tevreden te stellen? Iedere volwassen vrouw moet er tegen kunnen om onaardig gevonden te worden.

Stap 10. Leer win-win onderhandelen
Begin jij je onderhandelingen ook met het voorstellen van een compromis?Weinig vrouwen brengen bij een onderhandeling of overleg in wat ze zelf willen. Tijd om écht partij te worden en jezelf en jouw wensen serieus te nemen.

Stap 11. Versterk je seksuele zelfvertrouwen
Weet jij wat je lekker vindt en bed en krijg je dat ook?

Jouw vrouwelijkheid en erotiek verdienen meer aandacht dan ze nu krijgen. Door je lijf lief te hebben, kun je jouw eigen behoeften voelen en communiceren over intimiteit. 

Stap 12. Op koers blijven.
Lig je nog op koers? Wil je jouw koers bijstellen? Integratie van de vorige stappen. Herhaling. Tijd om in te halen wat je gemist hebt en de puntjes op de i te zetten.

Stap 13. Afscheid nemen
Waar wil je afscheid van nemen? Waar heb je nog geen afscheid van genomen?

We gaan onder ogen zien welk afscheid jij vermijdt en welk afscheid je niet onder ogen wilt zien. Met een prachtig afscheidsritueel beëindigen we de jaartraining Vrouwelijk Leiderschap.

Iedere week een (live)les
Het programma biedt iedere week een live les met de mogelijkheid tot interactie. Alleen in de schoolvakanties worden lessen soms van te voren opgenomen.

Data

De cursus start op maandag 8 maart , internationale vrouwendag om 10.00 uur. De ene week is er op maandagochtend les, de andere week op woensdagavond. Alle lessen worden opgenomen en kun je terugkijken in onze eigen omgeving. Hieronder de data. Let op: de lessen kunnen uitlopen, afhankelijk van het aantal vragen.

 

Kom je meedoen?
Je bent welkom!

Kom naar het webinar

 

Schrijf je hier in

DATA

Stap 1. Zet je eigen koers uit

Maandag 8 maart van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 15 maart van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 17 maart van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 22 maart van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 29 maart van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 31 maart van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 2. Gooi je oude overtuigingen overboord

Maandag 5 april van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 12 april van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 14 april van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 19 april van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 26 april van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 28 april van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 3. Durf te vragen en te ontvangen

Maandag 3 mei van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 10 mei van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 12 mei van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 17 mei van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 24 mei  van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 26 mei van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 4. Van zelfkritiek naar zelfwaardering

Maandag 31 mei van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 7 juni  van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 9 juni van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 14 juni van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 21 juni van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 23 juni van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 5. Draag alleen nog je eigen verantwoordelijkheid

Maandag 28 juni van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 5 juli van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 7 juli van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 12 juli van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 19 juli van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 21 juli van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 6. Pauzeren, ontspannen, uitrusten en opladen

Maandag 26 juli van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 2 augustus van 10.00 – 11.00 uur: Vakantie

Woensdag 4 augustus van 20.00 – 21.00 uur: Vakantie

Maandag 9 augustus van 10.00 – 11.00 uur: Vakantie

Maandag 16 augustus van 10.00 – 11.00 uur: Vakantie

Woensdag 18 augustus van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 7. Ontspannen je grenzen aangeven

Maandag 23 augustus van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 30 augustus van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 1 september van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 6 september van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 13 september van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 15 september van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 8. Lief zijn voor je kwetsbaarheden

Maandag 20 september van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 27 september van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 29 september van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 4 oktober van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 11 oktober van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 13 oktober van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 9. Durf onaardig gevonden te worden

Maandag 18 oktober van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 25 oktober van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 27 oktober van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 1 november van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 8 november van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 10 november van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 10. Leer onderhandelen, zodat er vaker gebeurt wat jij wilt

Maandag 15 november van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 22 november van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 24 november van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 6 december van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 13 december van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 15 december van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 11. Bouw aan je seksuele zelfvertrouwen

Maandag 20 december van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 27 december van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 29 december van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 3 januari 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 10 januari 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 12 januari 2022 van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 12. Blijf op koers

Maandag 17 januari 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 24 januari 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 26 januari 2022 van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 31 januari 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 7 februari 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 9 februari 2022 van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 13. Afscheid nemen

Maandag 14 februari 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 21 februari 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 23 februari 2022 van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 28 februari 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 7 maart 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Stap 1. Zet je eigen koers uit

Maandag 8 maart van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 15 maart van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 17 maart van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 22 maart van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 29 maart van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 31 maart van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 2. Gooi je oude overtuigingen overboord

Maandag 5 april van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 12 april van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 14 april van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 19 april van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 26 april van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 28 april van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 3. Durf te vragen en te ontvangen

Maandag 3 mei van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 10 mei van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 12 mei van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 17 mei van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 24 mei  van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 26 mei van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 4. Van zelfkritiek naar zelfwaardering

Maandag 31 mei van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 7 juni  van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 9 juni van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 14 juni van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 21 juni van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 23 juni van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 5. Draag alleen nog je eigen verantwoordelijkheid

Maandag 28 juni van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 5 juli van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 7 juli van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 12 juli van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 19 juli van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 21 juli van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 6. Pauzeren, ontspannen, uitrusten en opladen

Maandag 26 juli van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 2 augustus van 10.00 – 11.00 uur: Vakantie

Woensdag 4 augustus van 20.00 – 21.00 uur: Vakantie

Maandag 9 augustus van 10.00 – 11.00 uur: Vakantie

Maandag 16 augustus van 10.00 – 11.00 uur: Vakantie

Woensdag 18 augustus van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 7. Ontspannen je grenzen aangeven

Maandag 23 augustus van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 30 augustus van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 1 september van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 6 september van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 13 september van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 15 september van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 8. Lief zijn voor je kwetsbaarheden

Maandag 20 september van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 27 september van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 29 september van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 4 oktober van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 11 oktober van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 13 oktober van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 9. Durf onaardig gevonden te worden

Maandag 18 oktober van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 25 oktober van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 27 oktober van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 1 november van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 8 november van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 10 november van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 10. Leer onderhandelen, zodat er vaker gebeurt wat jij wilt

Maandag 15 november van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 22 november van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 24 november van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 6 december van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 13 december van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 15 december van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 11. Bouw aan je seksuele zelfvertrouwen

Maandag 20 december van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 27 december van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 29 december van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 3 januari 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 10 januari 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 12 januari 2022 van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 12. Blijf op koers

Maandag 17 januari 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 24 januari 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 26 januari 2022 van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 31 januari 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 7 februari 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 9 februari 2022 van 20.00 – 11.00 uur: Les 4 

Stap 13. Afscheid nemen

Maandag 14 februari 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Les 1

Maandag 21 februari 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 23 februari 2022 van 20.00 – 21.00 uur: Les 2

Maandag 28 februari 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Les 3

Maandag 7 maart 2022 van 10.00 – 11.00 uur: Spreekuur

Woensdag 9 maart 2022 van 20.00 – 11.00 uur: Les 4