Supervisieopstellingen

Ieder mens maakt onderdeel uit van een familiesysteem. De persoon die in jouw spreekkamer als coach of therapeut komt, neemt ongemerkt zijn of haar complete familie mee naar binnen. Dat is een krachtenveld waar je “U” tegen zegt. De rollen in dat familiesysteem zijn lang geleden verdeeld, de trauma’s gaan soms generaties mee. Uit gewoonte en loyaliteit houdt iedereen in zo’n familiesysteem de bekende rolverdeling in stand. Iedereen wordt door onzichtbare draden op zijn plek gehouden.

Je hele persoonlijkheid ontwikkelt zich vervolgens om om te kunnen gaan met wat je ouders aan je geven en nalaten en wat ze van je verwachten.

Ook jij als begeleider wordt op je plek gehouden door de onzichtbare draadjes van jouw systeem. Ook jij hebt je persoonlijkheid ontwikkelde om te kunnen omgaan met wat er beschikbaar was en niet beschikbaar was in je jeugd.

Dat speelt allemaal een rol in je werk als coach, therapeut of begeleider. Daarom is het van belang om continue bezig te blijven met het vergroten van je bewustzijn op je eigen verstrikkingen, gedrag en patronen.

Deze dag kun je een casus inbrengen uit jouw praktijk of een terugkerend thema in je werk/onderneming.

Voor de pauze inventariseren we de vraagstukken en krijg je vaak al een theoretisch antwoord op je vraag. Ook behandelen we één of twee casussen. Dat gebeurt uiteraard met behulp van opstellingen op tafel. Het kan zijn dat we een opstelling van jouw innerlijk systeem doen (de eigenschappen, thema’s en patronen in jou die geraakt worden op het niveau van je persoonlijkheid). We kunnen ook een supervisieopstelling doen waarin we kijken naar hoe jij je verhoudt tot het systeem van je cliënt rolex replica horloges en hoe je daar het beste invloed op kunt uitoefenen. Het kan ook zijn dat een familieopstelling voor jou zelf het meest aangewezen antwoord is. Ook is het mogelijk om zelf een tafelopstelling te begeleiden en daarop feedback te krijgen.

Daarna gaan we uit lunchen bij een heerlijk restaurantje in het centrum van Culemborg (inbegrepen in de cursusprijs).

In de middag behandelen we de casussen van de andere deelnemers. Iedereen komt aan de beurt met een eigen opstelling.

Deze supervisiedag wordt meerdere malen per jaar gegeven.

Caroline Franssen is expert in tafelopstellingen en docent BEELDKRACHT®. Zij gaat haarfijn en direct rechtstreeks tot de kern.

Er is vier plaats voor maximaal vijf deelnemers.
De supervisiedag gaat door zodra zich iemand inschrijft.
Komen er minder dan vier mensen, dan krijgt iedereen een zeer uitgebreide opstelling en stoppen we zodra iedereen aan de beurt is geweest.

 
De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur en kost 295 euro exclusief BTW.
Beeldkracht Academie
Tollensstraat 39
41010 BD Culemborg
Data:

Vrijdag 29 juni
Vrijdag 12 oktober
Dinsdag 11 december 2018