Heb jij wel eens een moeilijke cliënt, bijvoorbeeld iemand met narcistische of borderline trekjes? Triggert hun gedrag je? Hoe langer je coacht, hoe ingewikkelder de cliënten worden die jou weten te vinden. Hoe meer trauma’s ze hebben, hoe dieper hun wonden, hoe krachtiger hun patronen. Dat is een gegeven waar bijna iedereen die een tijdje met mensen werkt tegenaan loopt. Het coachen wordt complexer naar mate je meer ervaring opdoet. En als je cliënten ingewikkelder worden, betekent dat dat het tijd wordt dat jij ook weer verder groeit, dieper in jezelf kijkt en nieuwe dingen leert.

Als therapeut / coach ben jij de spiegel van je cliënten. Je hebt te maken met overdracht en tegenoverdracht, met je persoonlijke eigenschappen en je eigen trauma’s.  Je cliënten zullen je voortdurend blijven uitdagen om licht te schijnen op je eigen onopgeloste stukken.

Door van je te verwachten dat je hun problemen oplost of juist door niet het achterste van hun tong te laten zien, vragen je cliënten van je dat jij stevig je positie in neemt als therapeut, coach, mediator of arts. Jouw professionaliteit hangt samen met je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Dat vraagt om voortdurend op jezelf te blijven reflecteren. Om te blijven leren en onderzoeken. Want hoe meer jij aanwezig kunt zijn in het hier en nu, hoe beter jij je cliënt kunt helpen. Tijdens de supervisieopstellingendag leg jij een casus voor die je voor uitdagingen stelt. We doen daar een uitgebreide tafelopstelling omheen om te kijken hoe dat reflecteert op jou, je eigen geschiedenis en persoonlijkheid en de nieuwe vaardigheden die je aan kunt boren om ook met ‘ingewikkelde’ cliënten ontspannen en slagvaardig te werken. Een supervisiedag vergroot jouw professionaliteit.

Je kunt een groeidag inzetten als je:

  • bepaalde problemen heel vaak tegenkomt bij je cliënten
  • met sommige cliënten in een machtsstrijd raakt
  • wilt leren om ontspannen om te gaan met weerstanden bij cliënten
  • moe wordt van je werk
  • wilt leren om te kijken naar systemische achtergronden van de problemen van je cliënten

Door middel van systeemopstellingen krijg je helderheid over wat er speelt tussen jou en je cliënt of wat er in jou geraakt wordt. Er zijn meerdere vormen mogelijk. Een familieopstelling kan helderheid geven over waar het probleem van je cliënt spiegelt in jouw familiesysteem. Een kwaliteitenopstelling kan laten zien op welke kwaliteiten jij een beroep moet doen om je cliënt beter van dienst te kunnen zijn. Een supervisieopstelling geeft inzicht in hoe jij je verhoudt tot het probleem van je cliënt.

Er zijn deze dag maximaal vier deelnemers. Iedere deelnemer (coach/ therapeut//huisarts/mediator) krijgt een eigen een persoonlijkheidsopstelling. Dat kan een opstelling rond een persoonlijke vraag of een supervisieopstelling zijn.

Datum: vrijdag 2 december

Inloop 9.45 uur, aanvang 10.00 uur

Prijs: € 250,00 exclusief btw, inclusief lunch en het boek Eerste Hulp Bij Relatieongelukken.

Bestel nu!