Opleiding Slim en effectief coachen met Beeldkracht®

Wil jij  nog beter en effectiever coachen? Als je gebruik gaat maken van de kracht van beeld, dring je dieper door tot je cliënt. Zij gaat werkelijk voelen wat er speelt, in plaats van er alleen over te denken. Je trekt je coaching van een cognitief niveau naar kernachtige ervaringen, die mensen blijvend zullen veranderen.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat werkt ook voor het herstellen van trauma’s, een van de fundamenten van de beeldkracht-methodiek. Waar iemand ‘in zijn valkuil schiet’ gaat het immers vaak over trauma’s waarbij zich iemand vroeger als kind niet gehoord, gezien of gesteund voelde.

Figuren
Door te werken met figuren, kun je dan een beeld scheppen van wat iemand vroeger nodig had als kind. Daarmee geef je jouw cliënt nieuwe informatie. Bijvoorbeeld op onderstaande foto krijgt een jongetje(dat oorspronkelijk gekozen werd vanwege zijn radeloze uitstraling)een paar olifanten als ouders, zodat hij voelt hoe het is om onbekommerd kind te kunnen zijn. Tijdens de opleiding  leer je dergelijke trauma’s te herkennen naar leeftijd. Je gaat samen met jouw cliënt op zoek naar ouders die precies dat bieden dat je cliënt destijds nodig had maar niet kreeg.

Doordat hij zich weer gaat openen voor zijn ware behoeften, wordt overleef-gedrag (zoals pleasen, hard werken en controleren) minder belangrijk en kunnen andere aspecten van de persoonlijkheid meer aandacht krijgen.

Je leert hoe jij jouw cliënt meer grip geeft op zijn/haar persoonlijkheid.

De opleiding Slim en effectief begeleiden met de kracht van beeld geeft je heldere diagnose-mogelijkheden, praktische handvatten, een systemische kijk en versterkt jouw eigen basis als begeleider. Voortaan geef jij jouw cliënt handvatten om regie te krijgen over zichzelf en de juiste eigenschappen op de juiste momenten in te zetten.

Deze zesdaagse training is voor ervaren coaches en therapeuten, die op diepere lagen willen gaan werken en zich willen ontwikkelen tot een excellente coach.

Voor wie
Dit is een vervolgcursus. De training is geschikt voor coaches, therapeuten, trainers, familieopstellers en andere hulpverleners. Voor coaches rond zingeving, seksualiteit, scheiding en voor coaches die zich richten op opvoeding of met kinderen werken. Het is een bijzonder waardevolle aanvulling, ongeacht welke methodieken je nu inzet!
Je kunt alleen deelnemen aan de training als je minstens drie jaar ervaring hebt met het begeleiden van leerprocessen én de basistraining Familieopstellingen op tafel begeleiden hebt gevolgd.
Je kunt kiezen voor de online cursus of voor de driedaagse cursus op de praktijk in Culemborg. Er zijn vijf plaatsen.

Resultaten van de zesdaagse

  • je hebt zicht op de verschillende aspecten van iemands persoonlijkheid en hoe die bepalend zijn voor de problematiek waarmee je cliënt bij jou komt
  • Je hebt de vaardigheden om iemand meer regie te laten krijgen over zijn/haar persoonlijkheid.
  • Je vermogen om patronen te zien en met een helicopter-blik te kijken is vergroot
  • Je kunt nog beter waarnemen zonder oordeel.
  • Je weet wat jij te doen hebt als begeleider op het moment dat je sterk resoneert op de problemen en patronen van je cliënten.
  • Je vermogen om je klanten in al hun verscheidenheid te zien, te respecteren en te erkennen is toegenomen.
  • Je kunt makkelijker aanwezig blijven bij jezelf, ongeacht de zwaarte van de problematiek van de mensen die je begeleidt.
  • Je beweegt op een nog natuurlijker manier tussen compassie en distantie.
  • je capaciteit om bedding te geven aan diepgaande groeiprocessen van je cliënten is gegroeid.

Meer weten?

Wil je meer weten over de manier van coachen? Schrijf je dan nu in voor een webinar en stel jouw vragen:

Professionele en persoonlijke groei
Doordat je zelf meerdere opstellingen met Beeldkracht doet, werk je jouw eigen ‘shit’ op een dieper niveau uit. Daardoor kom jij als professional steviger in je schoenen te staan. Door de processen die je zelf doorleeft, raak je oude ballast kwijt. Je krijgt veel meer zicht op jouw eigen gedrag, je persoonlijkheid, je verstrikkingen en je systemische belasting. Daardoor ben je nog beter in staat het groeiproces van je cliënten te ondersteunen. Uiteraard heeft de groei die je doormaakt ook effect op je privéleven, waardoor je meer de regie zult nemen over jezelf, je relaties en je werk.

Fundamenten
BEELDKRACHT® combineert opstellingen (oorsprong: Virginia Satir, Bert Hellinger) met het werken met archetypen/subpersonen (oorsprong: Carl Jung, Hal en Sidra Stone) én innerlijk kind-werk. De synthese van de werkvormen geeft een krachtige impuls tot transformatie en zelfregie.

Persoonlijk onderwijs
We werken aan jouw eigen leerdoelen en we stellen een aanvullende literatuurlijst samen die jou versterkt in je eigen vakgebied. Je krijgt specifieke huiswerkopdrachten en opdrachten in lijn met jouw persoonlijke leerdoelen. Ook in de oefensessies sta jij als begeleider centraal. Op die manier gebruik je de opleiding om nog beter te worden in je eigen werk. Je komt in een groep van maximaal zes studenten en er is dus voldoende aandacht voor jouw leerdoelen.

Lesprogramma:
Lesdag 1.
Thema: Algemene introductie, kennismaken, delen leerdoelen, eerste sessies Beeldkracht, persoonlijk huiswerk.

Lesdag 2.
Thema: Eerste kennismaking met dominante en ondergeschoven en verstoten delen van de eigen persoonlijkheid, persoonlijk huiswerk.

Lesdag 3.
Thema: Herkennen van getraumatiseerde (kind)delen van de persoonlijkheid, ze plaatsen in de leeftijdsontwikkeling van je client (baby, peter, kleuter, schoolkind, puber). Cliënt openen voor de oorspronkelijke kind-behoeften via het ondersteunen van de innerlijke kinderen met innerlijke ouders. Persoonlijk huiswerk.

Lesdag 4.
Thema: dominante delen van de persoonlijkheid, hoe herken je ze, wat doen ze met jou als begeleider, hoe creëer je bewustzijn en hoe laat je jouw cliënt weer regie nemen over de eigen persoonlijkheid. Persoonlijk huiswerk.

Lesdag 5.
Thema: ondergeschoven delen van de persoonlijkheid, hoe herken je ze, hoe nodig je ze uit, welk huiswerk geef je de cliënt? Persoonlijk huiswerk. Laatste tips voor het eindverslag.

Lesdag 6.
Thema: Integratie van de verschillende thema’s op basis van casussen van de studenten. Bespreking eindverslag. Afronding, uitreiking getuigschrift.

Investering
Deelname aan de zesdaagse module kost €1.995 inclusief btw. Bij aanvraag van een intakegesprek voor 15 maart  krijg je 100 euro korting.
Dit omvat: het intakegesprek via Zoom, zes lesdagen inclusief lunch, koffie, thee en vers fruit, extra lesmateriaal en opdrachten in een speciale online leeromgeving en voor iedere lesdag een video met de theorie van de dag helder uitgelegd.

Praktisch
In oktober 2021 start een groep op dinsdagen.
De inloop is vanaf 9.45 uur, start les:om 10.00 uur, lunch rond 13.00 uur, einde dag rond 16.30 uur met een uitloop tot 17.00 uur.
Hou er rekening mee dat moe zult zijn en zorg ervoor dat je ‘s avonds geen ingewikkelde dingen meer hoeft te doen.

De data  zijn:
De dinsdagen 4 oktober, 1 november, 6 december 2022 en 10 januari, 7 februari en 7 maart 2023.

Tijdens deze cursus ervaar ik hoe ik in een veilige en vredige setting en op speelse wijze opmerkelijk doeltreffend krachtige tools in handen krijg om onderliggende levensobstakels letterlijk in beeld en boven tafel te krijgen. En vervolgens hoe daar naar te kijken en mee om te gaan om de situatie te kunnen verbeteren. De samenwerking met mijn medecursisten levert veel herkenning op en belicht de thematiek vanuit verschillende invalshoeken, wat erg behulpzaam is. Ik krijg hierdoor meer begrip voor mijzelf en voor anderen. Een verrijking voor zowel mij persoonlijk als voor mijn werk als therapeut/coach. Behalve dat het leven wat lichtvoetiger wordt, biedt deze voor mij nieuwe manier van werken ook een interessante uitdaging om mij verder te verdiepen.”

Luna Westerik, Shiatsutherapeut in Bussum

Kennismaking met de methodiek
Omdat het hier gaat over intensief persoonlijk onderwijs, is het van belang dat je ervaring hebt met de methodiek voordat je kiest om hem te leren toepassen. Als het werken met Beeldkracht je aanspreekt, rolex replica horloges kun je het beste eerst een sessie of introductieworkshop boeken, zodat je aan den lijve ervaart of de manier van werken en aanpak bij je passen.

Achtergrond van opleider Caroline Franssen
In mijn coachingspraktijk werk ik ruim vijftien jaar met systemische opstellingen. Zo’n vijf jaar geleden ben ik begonnen met het delen van mijn kennis en ervaring rond het begeleiden van tafelopstellingen. In september 2019 verscheen mijn boek Beeldkracht, geef je cliënt inzicht met tafelopstellingen. Mijn aanpak is helder en to the point.
Lees hier meer over mijn achtergrond.

Voor de boekenlijst van aanbevolen boeken: zie hier.

Aanmelden kan in overleg, bel eerst 0633886581 om te bespreken of de opleiding wat voor jou is.

Zie hieronder een webinar over de cursus: