Misbruik leidt tot gaten in je ‘persoonlijke ozonlaag’

Als je eenmaal misbruikt bent, is de kans groot dat je nog een keer misbruikt wordt. Dat komt doordat er door misbruik gaten in je ‘persoonlijke ozonlaag’ ontstaan. Je grenzen worden niet alleen fysiek, maar ook mentaal, emotioneel en op energetisch niveau overschreden.De onzichtbare wond wordt echter maar in weinig gevallen goed hersteld.

Hulpverleners doen hun best, maar weten soms ook niet wat echt behulpzaam is.Een slachtoffer voelt door misbruik de eigen grenzen niet meer goed en kan ze ook niet meer aangeven, laat staan verdedigen. Anderen kunnen dus makkelijk over hun grenzen gaan.

Gaten zijn zichtbaar
Misbruikers nemen dergelijke ‘gaten in iemand persoonlijke ozonlaag’ feilloos waar. Zij zijn op zoek naar ‘makkelijke slachtoffers’. Naar mensen die hun grenzen niet of onvoldoende aangeven, zodat zij er makkelijk overheen kunnen gaan.Het is mogelijk om de gaten in de ‘persoonlijke ozonlaag’ weer te dichten.

Hulpverleners
Hulpverleners kunnen helpen om die gaten te dichten. Dat geeft slachtoffers hun eigen leven en hun eigen lichaam, verstand, gevoel en ziel weer terug. En verkleint de kans dat opnieuw misbruik plaatsvindt.

Deskundigheid
Het is van groot belang dat hulpverleners hun deskundigheid in het begeleiden van slachtoffers vergroten. Dat ze leren wat helpt bij het verkleinen van de gaten en wat alleen maar een oppervlakkige sluiting is, bijvoorbeeld door het ontkennen van slachtofferschap.

Gratis webinar
Hieronder kun je je opgeven voor een informatief webinar over wat hulpverleners nodig hebben om slachtoffers van misbruik te begeleiden. Als je op het moment zelf niet kunt kijken: na inschrijving krijg je altijd een replay toegestuurd.

#MeToo #Misbruik #Slachtoffers #Herstel #therapie #coaching #opstellingen #HerstelRituelen