Cursus systemisch begeleiden na seksueel trauma

Driedaagse training voor coaches en therapeuten rond het begeleiden van slachtoffers van incest en seksueel misbruik. 

Seksueel geweld laat diepe sporen na in de persoonlijkheid van het slachtoffer. Primair de schade door het geweld zelf, waardoor de persoonlijke integriteit en het zelfbeschikkingsrecht worden aangetast. Daardoor verliest het slachtoffer vaak ook contact met de eigen seksualiteit en sensualiteit. Alles wat met seks te maken heeft, wordt gevaarlijk en is belast. Doordat grenzen zijn overschreden, kan het slachtoffer moeilijker de eigen grenzen aangeven. En om fijne seks te kunnen hebben, is het noodzakelijk dat je kunt aangeven wat je fijn vindt én wat je niet wilt.

Daarnaast is er vaak secundaire schade. Ouders en andere volwassenen die niet ingrepen of zelfs de schuld bij het slachtoffer legden. 

Traditionele therapie geeft eigenlijk geen effectief antwoord op de gevoelens van schuld en schaamte. In mijn praktijk komen vrouwen die daar na jaren therapie nog steeds mee rond lopen. Met systemisch werk is het mogelijk om hen te bevrijden uit overgenomen schuld en schaamte, zodat zij zich weer onschuldig voelen. 

Ook is het mogelijk om het vermogen om grenzen aan te geven te herstellen en hen zich te laten verbinden met hun seksualiteit.

Opbouw van de cursus:

Onschuld
De eerste dag gaat over het herstellen van de onschuld van het slachtoffer. 

Grenzen
De tweede dag leer je hoe je se cliënt kunt helpen om de eigen grenzen weer te gaan voelen en ze serieus te nemen. Dat gebeurt onder andere door haar/hem contact te laten maken met woede.

Sensualiteit
De derde dag staat het (her)verbinden met de eigen sensualiteit en seksualiteit centraal.

Deze masterclass is bedoeld voor begeleiders, coaches en therapeuten die eerder een cursus bij de Beeldkracht Academie hebben gedaan en dus de basisbeginselen van het systemisch coachen op tafel beheersen.

Meer weten? Kom naar het webinar!

Voor wie
Deze cursus is alleen toegankelijk voor mensen die de cursus Familieopstellingen begeleiden én de cursus Beeldkracht hebben gevolgd.

Praktisch
De masterclass is drie lesdagen en vindt plaats in Culemborg.
De masterclass is alleen toegankelijk voor mensen die zowel de Familieopstellingen cursus en de cursus Beeldkracht hebben gevolgd.

Hij vindt weer plaats in het najaar van 2020.
De masterclass kost €1025,00 inclusief lunch en inclusief BTW.
Betaalt je werkgever per factuur, dan is de cursus €1250, inclusief btw.

Lesmateriaal
Het lezen van het boek Beeldkracht is verplicht.
Voor de opstellingen rond schuld en onschuld heb je neutrale poppetjes nodig. Voor de andere opstellingen kun je tijdens of na afloop van de cursus zelf poppetjes verzamelen die uitdrukken wat er nodig is. 

Inschrijven
Zodra je kunt inschrijven komt hier de link.

 

 

 

https://beeldkracht.eu/vijf-fundamentele-stappen-naar-herstel-na-seksueel-misbruik/