Cursus Familieopstellingen op tafel begeleiden

Wil je leren hoe je familieopstellingen in een 1 op 1 setting kunt toepassen? Dan is deze driedaagse Cursus Familieopstellingen op tafel geschikt voor jou. Want hoe werk je nou eigenlijk zonder representanten? En welke interventies kun je het beste toepassen in welke situatie?

Met familieopstellingen op tafel kun je bijzonder veel voor je cliënt betekenen met behulp van (in de basis) simpele ordenende opstellingen. Je helpt je cliënt helende bewegingen maken, zodat hij/zij zich uit verstrikkingen kan losmaken en die transformeert naar een gezonde verbinding en doorvoelde autonomie. De Familieopstellingen op tafel die je leert, zijn gestructureerde opstellingen, waarbij je als begeleider het voortouw neemt om de orde in het systeem te herstellen.

Je leert:

 • waarnemen waar je cliënt verstrikt zit in zijn/haar systeem van herkomst;
 • herkennen van verschillende vormen van parentificatie en ‘overgenomen plekken’;
 • herkennen wanneer je cliënt lasten over heeft genomen van anderen;
 • interventies toepassen om je cliënt de eigen plek in te laten nemen;
 • interventies om je cliënt overgenomen lasten te laten teruggeven;
 • herkennen welke interventie je bij welke problematiek het beste in kunt zetten;
 • leiding te nemen over het proces;
 • puur systemisch te werken. Dus niet ‘therapeutiseren’ en ingaan op de gevoelens van de cliënt, maar je cliënt ondersteunen bij en stimuleren tot het maken van de gewenste helende bewegingen;
 • nauwkeurig formuleren van je helende zinnen;
 • je eigen neigingen (en oordelen) als begeleider herkennen;
 • tegelijk op de ‘neutrale plek’ te staan én sturing te geven aan het leerproces van je cliënt.

Theorie en praktijk gaan deze driedaagse masterclass Familieopstellen op tafel hand in hand.

Dag 1: Thema: iedereen heeft een eigen plek. Verstoringen in het familiesysteem herkennen aan de hand van de drie systemische ijkpunten.
Deze dag doen we opstellingen om je cliënt de eigen plek in te laten nemen in het familiesysteem. Belangrijkste aandachtspunt is parentificatie herkennen en transformeren.

Dag 2. Thema: Iedereen hoort erbij. Opstellingen waarbij er sprake is van niet-genomen rouw en je de cliënt ondersteunt bij het nemen van de rouw. Met extra aandacht voor specifiek huiswerk dat je aan je cliënten kunt geven rond rouw.

Dag 3. Thema: Er is balans tussen geven en nemen. Deze dag doen we opstellingen rond het teruggeven van de lasten die je cliënt voor anderen draagt, het zich verbinden met het eigen lot en het nemen van het eigen leven en het eigen lot.

Je oefent op elkaar, dus zult ook zelf een de thema’s doorwerken, inzicht krijgen in je eigen systemische verstrikkingen en er een aantal helen. Vanwege de leerzaamheid van de rechtstreekse feedback terwijl je opstellingen begeleidt, zullen we vooral opstellingen in de groep doen. Er zijn ook ruimten beschikbaar om in twee- of drietallen te oefenen.

Wat is het resultaat van het volgen van de masterclass?
• Je herkent verstoringen van de drie ijkpunten van het systemisch werk snel.
• Je kunt leiding geven aan een opstelling zonder representanten.
• Je kunt kiezen wanneer je systemisch werkt en wanneer ‘therapeutisch’.

Praktisch
De cursus vindt plaats bij de
Beeldkracht Academie
Tollenstraat 39
4103 BD Culemborg

De lesdagen zijn van 10.00- 16.30 uur.
Lunch, koffie, thee en vers fruit zijn inbegrepen in de cursusprijs.
Je krijgt toegang tot de online leeromgeving.
Er zijn zes plaatsen beschikbaar. Je krijgt dus veel individuele aandacht, zowel voor je persoonlijke proces als voor het versterken van je professionele kwaliteiten.
De investering in deze masterclass is €975,00 inclusief btw ( €805,78 inclusief btw). Data: vrijdagen 25 september, 30 oktober en 20 november 2020

Data:
Vrijdagen 25 september, 30 oktober en 20 november 2020: klik hier om je aan te melden.

Vooropleiding:
Deze workshop is toegankelijk voor mensen die al een opleiding systemisch werk hebben gevolgd. Ook mensen die de opleiding Slim en effectief coachen met de kracht van beeld hebben gevolgd, zijn welkom.

De docent:
Docent Caroline Franssen werkt al ruim tien jaar met familieopstellingen op tafel en heeft specifieke interventies ontwikkeld die de kern van je cliënt versterken. Ze geeft to the point instructies en aanwijzingen en nauwkeurige, heldere feedback. Ze zorgt ervoor dat je de non-verbale signalen van je cliënt nauwkeurig gaat waarnemen en de verbale signalen van je cliënten leert interpreteren binnen het systemische kader.

Aanmelden

 975,00

Masterclass Familieopstellingen op tafel

Drie daagse cursus waarin je leert familieoptellingen op tafel met poppetjes te begeleiden. Voor mensen die al een opleiding familieopstellingen hebben gedaan, of de opleiding Slim en effectief coachen met de kracht van beeld hebben gevolgd. Data:  vrijdagen 25 september, 30 oktober en 20 november 2020.

2 op voorraad

Beschrijving

Cursus Familieopstellingen op tafel

Leer gestructureerd familieopstellingen op tafel begeleiden met poppetjes op de vrijdagen 25 september, 30 oktober en 20 november 2020.

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cursus Familieopstellingen op tafel drie vrijdagen start september” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier de flyer Masterclass_Familieopstellingen_op_tafel