Introductie coachen met Beeldkracht®

Coachen met de kracht van beeld is extreem effectief. Je gaat meteen naar de diepere lagen en helpt jouw cliënt om fundamentele veranderingen in haar leven te bereiken. Om ontspannen tot haar recht te komen.

Systemisch werk met poppetjes raakt de kern. De familieopstellingen zorgen ervoor dat je cliënt de eigen plek in kan nemen in relaties en werk en de eigen verantwoordelijkheid kan nemen. Met Beeldkracht ga je werken met de persoonlijkheid van je cliënt. Door haar gedrag, gevoel en gedachten als poppetjes buiten zichzelf te zien, kan je cliënt zichzelf er concreet toe verhouden. Dat is heel anders dan wanneer hij/zij over gevoelens praat. Zodra iemand buiten zichzelf ziet wat zich van binnen afspeelt, kan zij zich daar makkelijker toe verhouden. Dat verbreekt namelijk onmiddellijk de identificatie met gevoel, gedrag en gedachten.

Systemisch coachen met beeld is snel en doeltreffend. Het helpt wanneer je cliënt

  • zich identificeert met zijn gedrag en zinnen gebruikt als “ik ben nou eenmaal een perfectionist / een workaholic / kritisch”,
  • meer denkt dan voelt,
  • veel te veel verantwoordelijkheid op zich neemt,
  • onbewust de verandering waar zij naar snakt, tegenhoudt.

Want ook al hebben mensen een wens om te veranderen, tijdens coaching of therapie schieten ze vaak in de weerstand. Want hun hele systeem is erop gericht om de situatie zo te houden als hij is. Dus ze gaan denken in plaats van voelen. Ze bagatelliseren hun probleem of ze schieten in drama. Met deze methodiek helpt jou om ze in het hier en nu ‘bij de les te houden’.

Het versterkt jouw repertoire en maakt het makkelijker om mensen te begeleiden. Het geeft je nieuwe mogelijkheden om

  • minder hard te werken bij weerstand,
  • diepgaander te werken en
  • meer overzicht te krijgen.

Voor jou als begeleider heeft het enorm veel voordelen om met beeld te kunnen werken. Het geeft ruimte en overzicht. Het geeft concrete handvatten om je cliënt te laten ervaren wat er aan de hand is, in plaats van er over te praten. Daardoor kun je met deze methodiek fundamentele en diepgaande veranderingen uitnodigen en je cliënt een quantumsprong laten maken in zijn of haar ontwikkeling.

Deze workshop krijg je een eerste indruk van de kracht van beeld bij begeleiding van cliënten. Je ziet en ervaart hoe beelden begeleiding versterken.

Opbouw workshop
Eerst geef ik de vier verschillende opleidingen van dit najaar. En geef een impressie van de onderliggende theorie. Daarna ga je zelf aan den lijve ervaren wat beeld met je doet doordat ik met je werk in een mini-opstelling op tafel.

Vervolgens is er aandacht voor de vraag welke cursus/ opleiding geschikt voor je is. En of je begint met de opleiding Slim en effectief coachen met Beeldkracht® of met een van de cursussen rond familieopstellingen.

De introductie workshop vindt plaats bij de
Beeldkracht Academie
Tollenstraat 39
4101 BD Culemborg

Donderdag 27 augustus 14.00 uur

Tijd:
Inloop vanaf 13.45 uur
Start 14.00 uur
Slot rond 16.00 uur.