Ook al komen mensen bij jou als begeleider omdat ze een wens hebben tot verandering, tijdens het veranderproces schieten ze vaak in de weerstand. Ze gaan denken in plaats van voelen, bagatelliseren hun probleem of schieten in drama. Voor jou als coach van belang om hen snel en effectief een verbinding te laten leggen tussen gevoel en verstand.

Dat kan door bij je coaching gebruik te maken van beeld


Vooral wanneer je cliënt:

  • zich identificeert met zijn gedrag en zinnen gebruikt als “ik ben nou eenmaal een perfectionist / een workaholic / kritisch”,
  • meer denkt dan voelt,
  • onbewust de verandering waar zij naar snakt, tegenhoudt.

Of wanneer jij:

  • harder gaat werken bij weerstand,
  • diepgaander wilt werken
  • meer overzicht wilt krijgen.

Voor jou als begeleider heeft het enorm veel voordelen om met beeld te kunnen werken. Het geeft ruimte en overzicht. Werken met beeld geeft ook handvatten om je cliënt te laten ervaren wat er aan de hand is, in plaats van er alleen over te praten. 

Deze avond krijg je een eerste indruk van de kracht van beeld bij begeleiding van cliënten. Je ziet ik beelden gebruik om mijn begeleiding te versterken. 

Eerst schets ik het belang van beeld en hoe je cliënten kunt begeleiden bij wezenlijke veranderingen door beeld in te zetten. Daarna ga je aan den lijve ervaren wat beeld met je doet doordat ik met je werk in een mini-opstelling op tafel.

Vervolgens is er aandacht voor de workshop Ervaar de kracht van beeld in coaching en uiteraard voor de vijfdaagse training Pas de kracht van beeld toe in coaching. Daarin leer jij als coach of therapeut zelf om beeld toe te passen in jouw sessies.

De workshop Ontdek de kracht van beeld bij begeleiding van cliënten
vindt plaats op
Tollenstraat 39
4101 BD Culemborg

Tijd:
Inloop vanaf 19.45 uur
Start 20.00 uur
Slot 22.00 uur.
Na afloop van de workshop is gelegenheid om het boek Beeldkracht, geef je cliënt inzicht met tafelopstellingen te kopen of je elders gekochte boek te laten signeren.

Eerstvolgende data:

Avondworkshop Ontdek de kracht van beeld bij coaching donderdag 4 juli 2019
dit veld niet invullen s.v.p.