Je bestaansrecht claimen als je ouders jou niet wilden

Soms vertellen ouders hun kinderen dat ze ‘een ongelukje’ waren. Een vreselijke en ondermijnende manier om over een kind te praten. Het kan ook zijn dat je weet dat je ouders abortus hebben overwogen. Bij sommige mensen is er zelfs een abortus geweest, die geslaagd leek omdat het vruchtje van een tweelingzus of broer werd geaborteerd. Maar moeder bleef zwanger en in deze gevaarlijke situatie, waarin je tweelingbroer of -zus het leven is ontnomen, ben jij wel volgroeid en geboren. Je hebt al in de baarmoeder een diepe vorm van stress en doodsangst ervaren. 

Impact
Ook als je steeds ( op tijdens cruciale momenten) te horen krijgt dat je eigenlijk niet gewenst was, heeft dat een diepe impact op je. Hoe kun je van jezelf houden als je ouders je op deze manier hebben afgewezen? Het lijkt bijna onmogelijk om hier ‘overheen te groeien’ en je leven voor 100% aan te nemen en jezelf welkom te voelen.

Zelfaanvaarding
In de individuele opstellingen die ik met mensen doe, heb ik er vormen voor gevonden om mensen te helpen om het diepe gevoel van welkom te ervaren in al hun cellen. Zodat er een nieuwe laag van volledige zelfaanvaarding komt, die de oude laag van zelfafwijzing op den duur vervangt.

Zaadcel en eicel
Een van de mogelijkheden om die heling van je bestaansrecht te ervaren, is te zien op deze foto. We brengen in beeld wat iemand tijdens de conceptie nodig had. Het zaadje (piepklein) en het eitje (witte bal) verbinden we met symbolen voor het Goddelijk Mannelijke (de staaf) en het Goddelijk Vrouwelijke (de oranje ronde vorm). 

Een opstelling voor jou
Worstel jij met zelfafwijzing en herken je iets in dit stuk? Als je een quantumsprong wilt maken in je zelfaanvaarding ben je van harte welkom voor een sessie. Maak dan een afspraak voor een persoonlijke opstelling waarin je afscheid neemt van het schadelijke verhaal over jouw ongewenst- zijn. En claim je bestaansrecht!