Cursus online familieopstellingen begeleiden start 14 september 2021

Online met familieopstellingen werken, is net zo effectief als aan tafel. Je kunt zeer nauwkeurig werken. Je cliënt is veilig thuis en gefocust, waardoor de opstellingen diep kunnen binnen komen.

Heeft jouw cliënt voortdurend autoriteitsconflicten? Lost zij de problemen van anderen op? Of is zij weinig levenslustig zonder aanwijsbare reden? Grote kans dat je te maken hebt met een verstrikking in het familiesysteem.

Dat je cliënt op de plek van iemand anders terecht is gekomen (van één van de ouders bijvoorbeeld). En dus boven haar macht grijpt. Of problemen probeert op te lossen die niet op haar eigen bordje thuis horen.

Fundament versterken
Je kunt dan als begeleider praten als Brugman en honderd oefeningen meegeven, maar je dringt niet door tot de kern van het probleem.
Je cliënt heeft wat anders nodig. Het is nodig om beschadigingen in de onderlaag te herstellen. Pas dan ervaart je cliënt weer een stevig fundament. En vanaf dat moment is zelfsturing een stuk makkelijker. Met familieopstellingen op tafel pak je precies die onderliggende laag aan.

Systemische verstrikkingen waar je wat mee leert te doen:

 • Je cliënt staat niet op de eigen plek
 • Je cliënt draagt lasten en verantwoordelijkheden van anderen
 • Er is niet gerouwd om overleden familieleden (inclusief miskramen en abortus)
 • Er zijn familieleden buitengesloten.

Verstrikkingen herkennen
In de online cursus leer je dergelijke verstrikkingen herkennen.
Je oefent met het toepassen van verschillende opstellingen die verlichting  brengen.

Testimonial
Caroline is niet alleen een vakvrouw, maar ook een bijzonder inspirerend mens! Zij zet in haar training een praktisch en effectief kader neer voor systemisch werk in individuele sessies. Een kader dat niets aan duidelijkheid te wensen over laat en toch met flexibiliteit en intuïtief gehanteerd kan worden. Ook confronterend, natuurlijk ontkwam ik er niet aan zelf ook weer stappen, nee sprongen te maken op mijn eigen pad. Voegt veel toe aan eerdere trainingen die ik volgde op systemisch gebied. Smaakt naar meer!

Werken met poppetjes is effectief
De meeste mensen kennen opstellingen met representanten. Ook het opstellen met poppetjes is heel effectief. Vooral omdat je als begeleider heel nauwkeurig te werk kunt gaan. Ook online werken met familieopstellingen is bijzonder effectief. Je filmt de opstelling, zodat je cliënt die goed kan zien. Tegelijk kun jij jouw cliënt op het scherm goed in de gaten houden, zodat je ziet of wat jij aan het doen bent, ook aankomt. Na afloop kun je zelfs het filmpje aan je cliënt toesturen, zodat zij het nogmaals kan meemaken.

Vijf intensieve ochtenden
Het is een online cursus van vijf dinsdagochtenden waarin je systemisch leert kijken én het opstellen leert toepassen in een online setting.
In de intensieve cursus Online familieopstellingen begeleiden leer je om jouw cliënten fundamentele stappen te laten zetten.

Je krijgt

 • Praktische tips om online te kunnen coachen
 • Familieopstellingen kunnen toepassen in een 1 op 1 setting
 •  Handvatten om het proces nog beter aan te sturen
 • Ruimte om te oefenen met andere studenten
 • Feedback op jouw aanpak

Wat je leert is bruikbaar online. Je kunt alles uiteraard ook toepassen als je cliënten bij jou aan tafel zitten.

Testimonial:
Het samen oefenen is echt alsof je samen in een kamer zit. Snel vertrouwen in de groep, snel samen op 1 lijn en door te oefenen en zelf te ‘ondergaan’ leer je ongelofelijk veel. Het tussentijds interrumperen van Caroline is wel heel leerzaam en bruikbaar. Je krijgt direct zicht op wat handiger is en beter zou werken! Feedback is zeer bruikbaar en gewoon helder, ook je prikkelende vragen of opmerkingen tussendoor. Lekker duidelijk, lekker direct. Juist door zelf er ook mee te oefenen en te voelen wat er gebeurt, blijft de inhoud en werkwijze goed ‘hangen’.
 
 

Gestructureerd werken
De methodiek is gestructureerd, er zal veel gewerkt worden met helende zinnen. De ordening van het systeem staat centraal.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor begeleiders, coaches, therapeuten en andere professionals die doeltreffend (online) willen leren werken met familieopstellingen. Ervaring met opstellingen (als representant, toeschouwer of cliënt) is een vereiste.

Niveaus
Deze groep is geschikt voor alle niveaus. Bij de groepsindeling kan rekening worden gehouden met verschil in ervaring. Mensen met een vooropleiding familieopstellingen komen desgewenst bij elkaar in de oefengroepen. 

Online oefenen
Door online met elkaar te oefenen, overwin je jouw drempelvrees en kun je het geleerde na na het volgen van de cursus meteen in de praktijk brengen. Er zullen huiswerkgroepjes geformeerd worden waarmee je in de tussenliggende week kunt oefenen. Bij mijn normale live-cursussen zit er een maand tussen de lesdagen. Omdat de situatie vraagt dat je snel handvatten krijgt, is dit dus een snelcursus.

Praktisch
We beginnen de ochtenden met een theoretisch webinar en een demonstratie van een opstelling. Daarna kun je vragen stellen. Vervolgens even pauze om de benen te strekken, naar het toilet te gaan en dergelijke. Vervolgens ga je in Zoom in kleine groepjes (van drie) het online opstellen oefenen. Er is dus altijd een opsteller, een cliënt en een toeschouwer. Je kunt zelf om hulp vragen als je er even niet uit komt en ik zal ook geregeld even polshoogte nemen in alle groepen.

Volgende cursus
De cursus is op de dinsdagen 14, 28 september 12 oktober en 2, 16 en 30 november en 14 december van van 10.00-13.00 uur. Tussen de lessen is ruimte om met elkaar te oefenen.

Investering
De cursus kost €1.125 inclusief btw.
Vroegboekkorting van €50 tot en met 10 juni.

Testimonial:
“Ik zou zeker anderen aanraden om de cursus bij jou te doen. Jouw werkwijze is nuchter, to-the-point, geen gedoe over bijzaken waardoor je als deelnemer moet zitten wachten, hup, gelijk aan het werk. Het bijsturen bij de oefensessies door jou was ook erg fijn. Het gekke was dat je meestal precies op het juiste moment inbrak. Daarbij is jouw enthousiasme aanstekelijk en de liefde voor het vak druipt ervan af. Je gunt iedereen het allerbeste.”
Illa Wolters – www.illawolterslifecoaching.nl

Testimonial
“Bijzonder inspirerend met herkenbare voorbeelden of voorbeelden die blijven hangen. Het volgen van webinar met de sheets erbij is zeer goed te doen en maakt dat je in sneltreinvaart veel leert van wat praktisch bruikbaar is.”
 
 
Testimonial:
Als coach heb ik in de cursus geleerd om stiltes er echt te laten zijn, zodat er echt iets
in de cliënt kan gebeuren met gevoelens, bewustwording, doorleven. Vaak heb ik bij wijze van spreken het puntje van mijn tong afgebeten, om mijn drang aan doorgaan, en hints/ideeën geven in de vorm van vragen aan de cliënt, een halt toe te roepen.
Het mooie is dat ik daarmee ook weer meer geleerd heb dat ‘zijn’ alleen al genoeg kan zijn. Illa Wolters – www.illawolterslifecoaching.nl
 
 

Benodigdheden
Je hebt uiteraard een computer nodig die geschikt is voor beeldbellen. Over het overige materiaal (poppetjes etc.) krijg je bij inschrijving van de cursus bericht. Het boek Beeldkracht, geef je cliënt inzicht met tafelopstellingen is verplichte literatuur en dien je zelf aan te schaffen. Je kunt het boek het beste voor aanvang van de cursus lezen.
Eventueel aanvullend lesmateriaal wordt online beschikbaar gesteld en kun je zelf uitprinten.

 
Testimonial:
“Heel fijn dat je ons ook die techniek zo hebt geleerd en vooraf de juiste materialen hebt toegelicht. Zomaar een statief kopen zou ik anders niet doen: nu gewoon met jouw advies directe stappen gezet en ja ik kan dat goed gebruiken om ermee te werken!”

Inhoud van de Online Cursus Familieopstellingen Begeleiden

Les 1. Startbijeenkomst

 • Introductie in systemisch denken
 • Uitleg ordenende familieopstellingen
 • Verstoringen in het familiesysteem herkennen aan de hand van de drie systemische ijkpunten.
 • Nadere uitleg techniek en benodigdheden
 • Kennismaking met de andere studenten
 • Eerste oefening

Les 2. Thema: iedereen heeft een eigen plek.

 • Herkennen van verstoring van plek.
 • Parentificatie herkennen.
 • Ordening in de lijn van broers en zussen oefenen.

Les 3. Thema: iedereen heeft een eigen plek (vervolg).

 • Herkennen van verstoring van plek.
 • Parentificatie herkennen.
 • Ordening ten opzichte van de ouders oefenen.

Les 4. Houding coach, overdracht en tegenoverdracht, cliënt in het lijf houden.

 • Herkennen van eigen thematiek
 • Overdracht en tegenoverdracht
 • De houding van de coach (je houden bij de feiten, nieuwsgierigheid naar het verhaal bedwingen, telkens focussen op de opstelling zelf).
 • Het waarnemen van de houding van de cliënt en diens innerlijke beweging.
 • Het aansturen van de cliënt.
 • Het belang van helende zinnen.

Les 5. Thema: iedereen hoort erbij

 • Herkennen van wie er zijn buitengesloten.
 • Herkennen van niet genomen rouw.
 • Begeleiden van het nemen van rouw.

Les 6. Je draagt (alleen) je eigen lasten

 • Herkennen w dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid niet dragen
 • Hoe weet je dat ze lasten van anderen hebben overgenomen?
 • Hoe doorbreek je de loyaliteit die daaraan ten grondslag ligt?

Les 7. Houding van de coach (2)

 • Nogmaals houding van de coach (je houden bij de feiten, nieuwsgierigheid naar het verhaal bedwingen, telkens focussen op de opstelling zelf).
 • Het waarnemen van de houding van de cliënt en diens innerlijke beweging.
 • Het aansturen van de cliënt.
 • Het formuleren van eigen helende zinnen.

Testimonial:
“De filmpjes erbij: echt heel goed om te zien hoe iets werkt, hoe geduld werkt, hoe je met de juiste vragen en ook de standaard zinnen heel veel kunt bereiken. Dat blijft echt hangen!
Trouwens wat ook een kwaliteit is dat je zo initiatiefrijk bent en ieder weet te motiveren om echt er diep in te gaan en zo snel veel te leren.”

Verplichte literatuur:
Het boek van docent mr. Caroline Franssen: Beeldkracht, geef je cliënt inzicht met tafelopstellingen.

Meld je hier aan:

Aanbieding!

 1.075,00

Zeven donderdagochtenden waarin je leert om online familieopstellingen op tafel te begeleiden. Zodat jij online substantiële en diepgaande begeleiding aan kunt bieden aan jouw cliënten.

De cursus is op de dinsdagen 14, 28 september 12 oktober en 2 en 16 en 30 november en 14 december van 10.00-13.00 uur.

9 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Zeven donderdagochtenden waarin je leert om online familieopstellingen op tafel te begeleiden. Zodat jij online substantiële en diepgaande begeleiding aan kunt bieden aan jouw cliënten. De cursus is op de dinsdagen 14, 28 september 12 oktober en 2 en 16 en 30 november en 14 december van 10.00-13.00 uur.  

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Online cursus familieopstellingen begeleiden start 14/9/2021” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEER WETEN? DOE MEE AAN HET WEBINAR ZIE HIERNAAST

Online met familieopstellingen werken, is net zo effectief als aan tafel. Je kunt zeer nauwkeurig werken. Je cliënt is veilig thuis en gefocust, waardoor de opstellingen diep kunnen binnen komen.

Heeft jouw cliënt voortdurend autoriteitsconflicten? Lost zij de problemen van anderen op? Of is zij weinig levenslustig zonder aanwijsbare reden? Grote kans dat je te maken hebt met een verstrikking in het familiesysteem.

Dat je cliënt op de plek van iemand anders terecht is gekomen (van één van de ouders bijvoorbeeld). En dus boven haar macht grijpt. Of problemen probeert op te lossen die niet op haar eigen bordje thuis horen.

Fundament versterken
Je kunt dan als begeleider praten als Brugman en honderd oefeningen meegeven, maar je dringt niet door tot de kern van het probleem.
Je cliënt heeft wat anders nodig. Het is nodig om beschadigingen in de onderlaag te herstellen. Pas dan ervaart je cliënt weer een stevig fundament. En vanaf dat moment is zelfsturing een stuk makkelijker. Met familieopstellingen op tafel pak je precies die onderliggende laag aan.

Systemische verstrikkingen waar je wat mee leert te doen:

 • Je cliënt staat niet op de eigen plek
 • Je cliënt draagt lasten en verantwoordelijkheden van anderen
 • Er is niet gerouwd om overleden familieleden (inclusief miskramen en abortus)
 • Er zijn familieleden buitengesloten.

Verstrikkingen herkennen
In de online cursus leer je dergelijke verstrikkingen herkennen.
Je oefent met het toepassen van verschillende opstellingen die verlichting  brengen.

Testimonial 1.
Caroline is niet alleen een vakvrouw, maar ook een bijzonder inspirerend mens! Zij zet in haar training een praktisch en effectief kader neer voor systemisch werk in individuele sessies. Een kader dat niets aan duidelijkheid te wensen over laat en toch met flexibiliteit en intuïtief gehanteerd kan worden. Ook confronterend, natuurlijk ontkwam ik er niet aan zelf ook weer stappen, nee sprongen te maken op mijn eigen pad. Voegt veel toe aan eerdere trainingen die ik volgde op systemisch gebied. Smaakt naar meer!

Werken met poppetjes is effectief
De meeste mensen kennen opstellingen met representanten. Ook het opstellen met poppetjes is heel effectief. Vooral omdat je als begeleider heel nauwkeurig te werk kunt gaan. Ook online werken met familieopstellingen is bijzonder effectief. Je filmt de opstelling, zodat je cliënt die goed kan zien. Tegelijk kun jij jouw cliënt op het scherm goed in de gaten houden, zodat je ziet of wat jij aan het doen bent, ook aankomt. Na afloop kun je zelfs het filmpje aan je cliënt toesturen, zodat zij het nogmaals kan meemaken.

Zeven intensieve ochtenden
Het is een online cursus van zeven dinsdagochtenden waarin je systemisch leert kijken én het opstellen leert toepassen in een online setting. In de intensieve cursus Online familieopstellingen begeleiden leer je om jouw cliënten fundamentele stappen te laten zetten.

Je krijgt

 • Praktische tips om online te kunnen coachen
 • Familieopstellingen kunnen toepassen in een 1 op 1 setting
 •  Handvatten om het proces nog beter aan te sturen
 • Ruimte om te oefenen met andere studenten
 • Feedback op jouw aanpak

Wat je leert is bruikbaar online. Je kunt alles uiteraard ook toepassen als je cliënten bij jou aan tafel zitten.

Testimonial 2.
Het samen oefenen is echt alsof je samen in een kamer zit. Snel vertrouwen in de groep, snel samen op 1 lijn en door te oefenen en zelf te ‘ondergaan’ leer je ongelofelijk veel. Het tussentijds interrumperen van Caroline is wel heel leerzaam en bruikbaar. Je krijgt direct zicht op wat handiger is en beter zou werken! Feedback is zeer bruikbaar en gewoon helder, ook je prikkelende vragen of opmerkingen tussendoor. Lekker duidelijk, lekker direct. Juist door zelf er ook mee te oefenen en te voelen wat er gebeurt, blijft de inhoud en werkwijze goed ‘hangen’.

Gestructureerd werken
De methodiek is gestructureerd, er zal veel gewerkt worden met helende zinnen. De ordening van het systeem staat centraal.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor begeleiders, coaches, therapeuten en andere professionals die doeltreffend (online) willen leren werken met familieopstellingen. Ervaring met opstellingen (als representant, toeschouwer of cliënt) is een vereiste.

Niveaus
Deze groep is geschikt voor alle niveaus. Bij de groepsindeling kan rekening worden gehouden met verschil in ervaring. Mensen met een vooropleiding familieopstellingen komen desgewenst bij elkaar in de oefengroepen. 

Online oefenen
Door online met elkaar te oefenen, overwin je jouw drempelvrees en kun je het geleerde na na het volgen van de cursus meteen in de praktijk brengen. Er zullen huiswerkgroepjes geformeerd worden waarmee je in de tussenliggende week kunt oefenen. Bij mijn normale live-cursussen zit er een maand tussen de lesdagen. Omdat de situatie vraagt dat je snel handvatten krijgt, is dit dus een snelcursus.

Praktisch
We beginnen de ochtenden met een theoretisch webinar en een demonstratie van een opstelling. Daarna kun je vragen stellen. Vervolgens even pauze om de benen te strekken, naar het toilet te gaan en dergelijke. Vervolgens ga je in Zoom in kleine groepjes (van drie) het online opstellen oefenen. Er is dus altijd een opsteller, een cliënt en een toeschouwer. Je kunt zelf om hulp vragen als je er even niet uit komt en ik zal ook geregeld even polshoogte nemen in alle groepen.

Volgende cursus
De cursus is op de dinsdagen 14, 28 september 12 oktober en 2 en 16 en 30 november en 14 december van 10.00-13.00 uur. Tussen de lessen is ruimte om met elkaar te oefenen.

Investering
De cursus kost €1.125 inclusief btw.
Vroegboekkorting van €50 tot en met 10 juni.

Testimonial 3.
“Ik zou zeker anderen aanraden om de cursus bij jou te doen. Jouw werkwijze is nuchter, to-the-point, geen gedoe over bijzaken waardoor je als deelnemer moet zitten wachten, hup, gelijk aan het werk. Het bijsturen bij de oefensessies door jou was ook erg fijn. Het gekke was dat je meestal precies op het juiste moment inbrak. Daarbij is jouw enthousiasme aanstekelijk en de liefde voor het vak druipt ervan af. Je gunt iedereen het allerbeste.”

Illa Wolters – www.illawolterslifecoaching.nl

Testimonial 4.
“Bijzonder inspirerend met herkenbare voorbeelden of voorbeelden die blijven hangen. Het volgen van webinar met de sheets erbij is zeer goed te doen en maakt dat je in sneltreinvaart veel leert van wat praktisch bruikbaar is.”

Testimonial 5.
“Als coach heb ik in de cursus geleerd om stiltes er echt te laten zijn, zodat er echt iets in de cliënt kan gebeuren met gevoelens, bewustwording, doorleven. Vaak heb ik bij wijze van spreken het puntje van mijn tong afgebeten, om mijn drang aan doorgaan, en hints/ideeën geven in de vorm van vragen aan de cliënt, een halt toe te roepen.Het mooie is dat ik daarmee ook weer meer geleerd heb dat ‘zijn’ alleen al genoeg kan zijn.” 

Benodigdheden
Je hebt uiteraard een computer nodig die geschikt is voor beeldbellen. Over het overige materiaal (poppetjes etc.) krijg je bij inschrijving van de cursus bericht. Het boek Beeldkracht, geef je cliënt inzicht met tafelopstellingen is verplichte literatuur en dien je zelf aan te schaffen. Je kunt het boek het beste voor aanvang van de cursus lezen.
Eventueel aanvullend lesmateriaal wordt online beschikbaar gesteld en kun je zelf uitprinten.


Testimonial 6.
“Heel fijn dat je ons ook die techniek zo hebt geleerd en vooraf de juiste materialen hebt toegelicht. Zomaar een statief kopen zou ik anders niet doen: nu gewoon met jouw advies directe stappen gezet en ja ik kan dat goed gebruiken om ermee te werken!”

Inhoud van de cursus

Online Familieopstellingen Begeleiden

Les 1. Startbijeenkomst

 • Introductie in systemisch denken
 • Uitleg ordenende familieopstellingen
 • Verstoringen in het familiesysteem herkennen aan de hand van de drie systemische ijkpunten.
 • Nadere uitleg techniek en benodigdheden
 • Kennismaking met de andere studenten
 • Eerste oefening

Les 2. Thema: iedereen heeft een eigen plek.

 • Herkennen van verstoring van plek.
 • Parentificatie herkennen.
 • Ordening oefenen.

Les 3. Thema: iedereen hoort erbij

 • Herkennen van wie er zijn buitengesloten.
 • Herkennen van niet genomen rouw.
 • Begeleiden van het nemen van rouw.

Les 4. Je draagt (alleen) je eigen lasten

 • Herkennen w dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid niet dragen
 • Hoe weet je dat ze lasten van anderen hebben overgenomen?
 • Hoe doorbreek je de loyaliteit die daaraan ten grondslag ligt?

Les 5. Houding coach, helende zinnen, cliënt in het lijf houden.

 • De houding van de coach (je houden bij de feiten, nieuwsgierigheid naar het verhaal bedwingen, telkens focussen op de opstelling zelf).
 • Het waarnemen van de houding van de cliënt en diens innerlijke beweging.
 • Het aansturen van de cliënt.
 • Het formuleren van helende zinnen.

Testimonial 7.
“De filmpjes erbij: echt heel goed om te zien hoe iets werkt, hoe geduld werkt, hoe je met de juiste vragen en ook de standaard zinnen heel veel kunt bereiken. Dat blijft echt hangen!
Trouwens wat ook een kwaliteit is dat je zo initiatiefrijk bent en ieder weet te motiveren om echt er diep in te gaan en zo snel veel te leren.”

Verplichte literatuur:
Het boek van docent mr. Caroline Franssen: Beeldkracht, geef je cliënt inzicht met tafelopstellingen.

Meld je hier aan:Shortcode

MEER WETEN? DOE MEE AAN HET WEBINAR ZIE HIERNAAST

 750,00

Vijf dinsdagochtenden waarin je leert om online familieopstellingen op tafel te begeleiden. Zodat jij online substantiële en diepgaande begeleiding aan kunt bieden aan jouw cliënten.

De cursus is op de dinsdagen 16 en 30 maart en 6 en 20 april 2021  en 18 mei van 10.00-13.00 uur.

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Vijf dinsdagochtenden waarin je leert om online familieopstellingen op tafel te begeleiden. Zodat jij online substantiële en diepgaande begeleiding aan kunt bieden aan jouw cliënten.

De cursus is op de dinsdagen 16 en 30 maart en 6 en 20 april 2021  en 18 mei van 10.00-13.00 uur.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Online cursus familieopstellingen begeleiden start 16/3/2021” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *