Cursus online familieopstellingen begeleiden start november 2020

Ook online werken met familieopstellingen is bijzonder effectief. In de intensieve cursus Online familieopstellingen begeleiden leer je om jouw cliënten fundamentele stappen te laten zetten.

Het is een online cursus van vijf donderdagochtenden waarin je systemisch leert kijken én het opstellen leert toepassen in een online setting.

Herken jij dat
• Je plotseling online moet gaan coachen zonder dat je er veel ervaring mee hebt?

•  Je graag familieopstellingen wilt toepassen, maar je door de beperkingen van het online gebeuren een beetje onthand bent?

Je handvatten wilt hebben om effectief online met familieopstellingen te werken?

In deze online cursus krijg je handvatten om je cliënten online stappen te laten zetten. Uiteraard is alles wat je leert straks ook toe te passen als je cliënten weer gewoon bij jou aan tafel zitten.

Als coach geleerd om stiltes er echt te laten zijn, zodat er echt iets
in de cliënt kan gebeuren met gevoelens, bewustwording, doorleven.
Vaak heb ik bij wijze van spreken het puntje van mijn tong afgebeten,
om mijn drang aan doorgaan, en hints/ideeën geven in de vorm van vragen aan de cliënt, een halt toe te roepen.
Het mooie is dat ik daarmee ook weer meer geleerd heb dat ‘zijn’ alleen al genoeg kan zijn. Illa Wolters – www.illawolterslifecoaching.nl

De methodiek is gestructureerd, er zal veel gewerkt worden met helende zinnen. De ordening van het systeem staat centraal.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor ervaren coaches en therapeuten die doeltreffend online willen leren werken. een opleiding familieopstellingen is wenselijk. Zelf opstellingen hebben ervaren is een vereiste.

Door online met elkaar te oefenen, overwin je jouw drempelvrees en kun je het geleerde na na het volgen van de cursus meteen in de praktijk brengen. Er zullen huiswerkgroepjes geformeerd worden waarmee je in de tussenliggende week kunt oefenen. Bij mijn normale live-cursussen zit er een maand tussen de lesdagen. Omdat de situatie vraagt dat je snel handvatten krijgt, is dit dus een snelcursus.

Praktisch
Vijf dinsdagochtenden waarin je leert om online familieopstellingen op tafel te begeleiden. Zodat jij online substantiële en diepgaande begeleiding aan kunt bieden aan jouw cliënten. De cursus is op de dinsdagen 28 oktober en 3, 10, 17 en 24 november van 10.00-13.00 uur.

“Ik zou zeker anderen aanraden om de cursus bij jou te doen. Jouw werkwijze is nuchter, to-the-point, geen gedoe over bijzaken waardoor je als deelnemer moet zitten wachten, hup, gelijk aan het werk. Het bijsturen bij de oefensessies door jou was ook erg fijn. Het gekke was dat je meestal precies op het juiste moment inbrak. Daarbij is jouw enthousiasme aanstekelijk en de liefde voor het vak druipt ervan af. Je gunt iedereen het allerbeste.” Illa Wolters – www.illawolterslifecoaching.nl

Opzet
We beginnen de ochtenden met een theoretisch webinar en vragenkwartiertje. Daarna pauze om even de benen te strekken. Vervolgens is er een live demonstratie. Daarna ga je in kleine groepjes het online opstellen oefenen.

Benodigdheden
Je hebt uiteraard een computer nodig die geschikt is voor beeldbellen. Over het overige materiaal (poppetjes etc.) krijg je bij inschrijving van de cursus bericht. Het boek Beeldkracht, geef je cliënt inzicht met tafelopstellingen is verplichte literatuur en kun je het beste voor aanvang van de cursus lezen.
Aanvullend lesmateriaal wordt online beschikbaar gesteld en kun je zelf uitprinten.

Inhoud van de snelcursus Familieopstellingen Online Begeleiden

Les 1. Startbijeenkomst

 • Introductie in systemisch denken
 • uitleg ordenende familieopstellingen
 • verstoringen in het familiesysteem herkennen aan de hand van de drie systemische ijkpunten.
 • nadere uitleg techniek en benodigdheden
 • kennismaking met de andere studenten
 • eerste oefening

Les 2. Thema: iedereen heeft een eigen plek.

 • herkennen van verstoring van plek,
 • parentificatie herkennen
 • ordening oefenen

Les 3. Thema: iedereen hoort erbij

 • Herkennen van wie er zijn buitengesloten,
 • herkennen van niet genomen rouw
 • begeleiden van het nemen van rouw

Les 4. Je draagt (alleen) je eigen lasten

 • herkennen w dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid niet dragen,
 • hoe weet je dat ze lasten van anderen hebben overgenomen?
 • hoe doorbreek je de loyaliteit die daaraan ten grondslag ligt.

Les 5. Houding coach, helende zinnen, cliënt in het lijf houden.

 • de houding van de coach (je houden bij de feiten, nieuwsgierigheid naar het verhaal bedwingen, telkens focussen op de opstelling zelf),
 • het waarnemen van de houding van de cliënt en diens innerlijke beweging,
 • het aansturen van de cliënt,
 • het formuleren van helende zinnen.

 675,00

Vijf dinsdagochtenden waarin je leert om online familieopstellingen op tafel te begeleiden. Zodat jij online substantiële en diepgaande begeleiding aan kunt bieden aan jouw cliënten. De cursus is op de dinsdagochtenden 27 oktober, 3, 10, 17 en 24 november van 10.00-13.00 uur.

11 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Vijf dinsdagochtenden waarin je leert om online familieopstellingen op tafel te begeleiden. Zodat jij online substantiële en diepgaande begeleiding aan kunt bieden aan jouw cliënten. De cursus is op de dinsdagen 27 oktober, 3, 10, 17 en 24 november van 10.00-13.00 uur.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Intensieve cursus online tafelopstellingen begeleiden oktober 2020” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…

We leggen de basis in vijf ochtenden. Voor de mensen die verder willen verdiepen, start daarna een vervolgcursus. 

Bekijk het eerder opgenomen webinar over de cursus
Hieronder kun je je aanmelden voor het webinar over coachen met poppetjes en de snelcursus. Vervolgens kun je nog via de mail je vragen stellen over de methodiek en de online snelcursus.

Verplichte literatuur:
Het boek Beeldkracht, geef je cliënt inzicht met tafelopstellingen.