Heel je vrouwelijkheid, familieopstellingen voor vrouwen

Als jij (net als veel vrouwen) niet van je ouders kreeg wat je nodig had, kom jij als vrouw niet volledig tot je recht. Je kunt niet putten uit de grote krachtbron van het vrouwelijke. Je draagt de onverwerkte trauma’s en verliezen van je moeder, je oma en verdere voormoeders mee in jouw rugzak. Je gaat voor anderen zorgen, zonder dat er ooit goed voor jou is gezorgd. 

In de workshop Heel je vrouwelijkheid zoeken we naar wegen om dat te doorbreken. Om volledig contact te maken met de kracht en zachtheid van jouw vrouwelijkheid.

Deze workshop heb ik jarenlang in een iets andere vorm gegeven: namelijk met een kleine groep, waar ieder een eigen opstelling kreeg. In 2023 ga ik dat concept verlaten en experimenteren met een grotere groep. We kunnen dan ook kijken naar de maatschappelijke problemen waar vrouwen mee te maken hebben.

In een sfeer van openheid, solidariteit en herkenning gaan we ons bevrijden van wat ons belemmert om als vrouwen tot ons recht te komen. Je herkent wat andere vrouwen hebben meegemaakt en daardoor voel je je minder alleen staan. De nadruk ligt op het herstellen van de vrouwelijke verbinding, zachtheid en openheid. Veel vrouwen zijn genoodzaakt om zich met harde kracht te handhaven, waardoor helaas ook hun voedingsbron wordt afgesloten. Temidden van andere vrouwen wordt het makkelijker om de pijn van het openen van je beschadigingen te verdragen. Gedragen door elkaar, vind je bodem en plek en in respect voor jezelf kan een balans ontstaan tussen stevige en zachte kracht.

Verbinding
Bij veel vrouwen is schade ontstaan in de relatie met hun moeder. Doordat je niet van je moeder kreeg wat je nodig had, ben je alles zelf gaan doen, zonder haar steun, aanmoediging en waardering. Deze dag doen we opstellingen waarin je contact legt met de wijsheid, kracht en zachtheid van de vrouwen die je voorgingen. Zo herstel jij jouw bedding in het vrouwelijke. Als je verbinding hebt met je wortels, kom je meer tot je recht. Tegelijk is het noodzakelijk dat we ons laten voeden door het mannelijke. Dat we doorvoelen wat we gemist hebben van onze vaders.

Hoe herken je het?
Als er ‘schade’ is in je vrouw-zijn, is dat in je dagelijkse leven te merken. Voel jij je niet goed genoeg, terwijl je verschrikkelijk je best doet? Hou je constant alle ballen in de lucht en ben je moe, omdat je eigenlijk nooit echt kunt uitrusten? Waarschijnlijk heb jij, net als veel vrouwen, geleerd om sterker te zijn en je groter voor te doen dan je werkelijk bent. Je kunt heel goed zorgen voor anderen, maar minder goed voor jezelf.

Zelfkritiek
Wat er wel en niet was in de relatie met je moeder en vader, vertaalt zich later in je relatie met je kinderen, je partner en de wereld om je heen. Als je ouders jouw grenzen niet respecteerden, onmogelijke zaken van je verwachtten of emotioneel niet aanwezig of onbetrouwbaar waren, dan heeft dat gevolgen voor de rest van je leven. Je mist bijvoorbeeld het vermogen om grenzen aan te geven, richt je je voortdurend op (de emoties van) anderen, je hebt enorm veel last van zelfkritiek of je weet eigenlijk niet zo goed wat je zelf wilt of wat je precies nodig hebt.

Vrouwelijke krachtbron
Doordat je je (net als veel vrouwen) niet van je ouders kreeg wat je nodig had, kom jij als vrouw niet volledig tot je recht. Je kunt niet putten uit de grote krachtbron van het vrouwelijke. Je kunt je niet laten dragen door het mannelijke. Je draagt de onverwerkte trauma’s en verliezen van je moeder, je oma en verdere voormoeders mee in jouw rugzak. Je gaat voor anderen zorgen, zonder dat er ooit goed voor jou is gezorgd.

Ouders
Tijdens Heel je vrouwelijkheid ga je ervaren hoe belangrijk de verbinding met je ouders en voorouders is. Als jij je weer verbonden voelt met waar je vandaan komt, kun je van daaruit als de bijzondere vrouw die jij bent op een zachte en ontspannen manier vorm geven aan je eigen leven.

Soorten opstellingen
Deze dag doen we meerdere soorten opstellingen. Ter plekke kiezen we welke opstellingen op dit moment voor de aanwezige groep vrouwen het meest relevant zijn. We doen meestal een opstelling rond het herstellen van de moederlijn, maar kunnen daarnaast ook opstellingen over het dragen van de lasten van anderen, over onderdrukte en overbelichte karaktereigenschappen, over seksueel misbruik of over maatschappelijke issues.

Samen
“Met een groep werken aan vrouwen-thema’s is intensief en raakt op zoveel vlakken op heel diep niveau. Mooi om ieders thema te mogen beleven en ervaren als representant of als aanschouwer. De pijn om onder ogen te zien en te aanvaarden dat dit het is wat het is, was heftig, maar ik voel mij nu zoveel lichter en voel dat ik nu eindelijk mijn focus heb.”
Yvonne

Culemborg
Heel je Vrouwelijkheid is op zaterdag 11 maart in Culemborg, bij people@places, vlakbij het station, parkeren is gratis. Er kunnen maximaal 25 vrouwen deelnemen.

De dag begint om 10.00 uur, je bent welkom vanaf 9.45 uur. We sluiten af rond 17.00 uur.

Investering
Voor particulieren en kleine ondernemers die rechtstreeks betalen via onderstaande link: €250,00 inclusief btw. Je krijgt dan vanzelf een factuur uit het betaalsysteem.
Als je wilt dat wij een factuur sturen met aangepaste tekst rekenen we €275,00 exclusief btw.
Als we een factuur naar je werkgever sturen, brengen wij €350,00 exclusief btw in rekening.

Heel je vrouwelijkheid zaterdag 11 maart 2023

 250,00

Opstellingenworkshop voor vrouwen op zaterdag 11 maart 2023.

locatie: in Culemborg vlakbij het station, gratis parkeren.

3 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Opstellingenworkshop voor vrouwen op zaterdag 11 maart 2023. locatie : Culemborg vlak bij station, gratis parkeren

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Heel je vrouwelijkheid zaterdag 11 maart 2023” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *