Een afwezige vader zet zijn zoon op de verkeerde plek

Als je vader fysiek of emotioneel afwezig was in het gezin waar jij opgroeide, is er grote kans dat jij als zoon (deels) op de plek van je vader terecht gekomen bent. 

Je moeder deed een beroep op je alsof jij haar partner was. Dat geeft je aan de ene kant het gevoel dat je belangrijk bent, maar aan de andere kant mis je daardoor het gevoel echt kind te zijn.

Als dit jou is overkomen, is het aannemelijk dat je als volwassen man in je relaties met vrouwen tegen problemen aanloopt. Het kan zijn dat je je kleiner maakt dan je partner of juist dat jij jezelf groter maakt. 

Bijvoorbeeld dat je in elkaar krimpt bij kritiek en het gevoel hebt dat je het nooit goed kunt doen bij je vrouw. Dat je niet kunt blijven staan, je zo afgewezen en klein voelt dat het moeilijk voor je is om echt in gelijkwaardigheid te relateren. 

Als een cliënt met deze problematiek bij jou komt, heeft praten weinig zin. Met een opstelling op tafel kun je als begeleider in één sessie al verandering brengen in deze dynamiek. Je laat de zoon zijn echte plek als kind van zijn vader en moeder innemen. Dat kun je leren tijdens de cursus Familieopstellingen op tafel.

Binnenkort start weer een cursus van vier vrijdagen. 
In een kleine groep leer jij de basis van familieopstellingen op tafel. De cursusdagen zijn verspreid over vier maanden, zodat je tussendoor flink kunt oefenen. Voorafgaand aan iedere lesdag krijg je een online les waarin de theorie wordt toegelicht en je een sessie over het onderwerp te zien krijgt.

Hieronder kun je inschrijven voor het webinar over de cursus Familieopstellingen op tafel dat ik iedere maand geef.

Tijdens het webinar kun je jouw vragen stellen. Als je er niet bij kunt zijn en wel belangstelling hebt, schrijf je dan in en bekijk de replay van het webinar dat je automatisch toegestuurd krijgt.