De diepe onderlaag van gezinsproblemen

Als een kind in de problemen komt, wordt dat vaak veroorzaakt doordat de ouders niet volledig hun verantwoordelijkheid nemen. En dat komt in de regel weer doordat zij op hun beurt (micro)trauma opliepen in relatie tot hun ouders.

Patronen gaan vaak vele generaties mee. Ze zijn zo krachtig dat zelfs een sterke wil om te veranderen onvoldoende is. In de diepe onderlaag van het systeem wordt iedereen vastgehouden in destructieve patronen.

Redden

Dat geldt ook voor de hulpverlener die zich  inspant om een gezin te helpen. Zeker als de patronen resoneren met eigen patronen, kan de hulpverlener de neiging krijgen om een kind te gaan ‘redden’.

Ouders

Vanuit dat redders perspectief kan de hulpverlener niet meer echt zien wat de ouders nodig hebben om hun rol en taken als ouders te vervullen.

Afstand

Er is onvoldoende afstand tot de patronen die spelen, waardoor de hulpverlener het patroon onbedoeld versterkt in plaats van het te veranderen. Daarom is het vooral voor mensen die met gezinnen werken van belang om de patronen van hun eigen systeem van herkomst te onderzoeken.

Rouw

Sta je in je gezin van herkomst op de juiste plaats? Zorgde je meer voor je ouders dan zij voor jou? Had je meer of juist minder verantwoordelijkheid dan klopt? Is er gerouwd om miskramen en maken die nooit geboren deel uit van het gezin?

Basis

Dergelijke basisvragen worden beantwoord door er Familieopstellingen op tafel over te doen. We raken dan de basis van jouw patronen en zorgen ervoor dat er rust en ontspanning komt in jouw eigen patronen. Dat geeft jou de stevigheid en afstand om ook de patronen waar te nemen in de gezinnen waar jij mee werkt.

Onderlaag

Als je op die diepe onderlaag gaat werken met gezinnen, hebben al je andere interventies ook veel meer effect. Want je vaart dan op de herstelde onzichtbare  onderstroom.

Vier dagen

Het is niet nodig om een systemische opleiding van jaren te volgen. In vier intensieve lesdagen leer ik je om de vier belangrijkste verstrikkingen in gezinnen te herkennen en door middel van een passende opstelling te herstellen.

Helikopter

Je vindt bovendien een betere balans tussen afstand en betrokkenheid. Je ontwikkelt je helikopterview, waardoor je sneller inzicht krijgt in wat er nou écht speelt in een gezin. En je neemt en houdt leiding, waardoor jij je rol beter vervult.

SKJ

De opleiding gaat jou en je werk veranderen en levert bovendien 54 SKJ-punten op.

Gratis webinar

Kom kennismaken en geef je hier op voor het gratis live webinar over de kracht van familieopstellingen op tafel als instrument.

De eerstvolgende webinars zijn op woensdag 11 oktober en woensdag 1 november om 10.00 uur. Er is ruimte voor je vragen.

Als je je opgeeft, krijgt je altijd een replay.

https://www-beeldkrachtacademie-nl.webinargeek.com/familieopstellingen-begeleiden-webinar?cst=facebook

#Patronen #Opstellingen #Familieopstellingen #SKJ #Beeldkracht