Introductie coachen met Beeldkracht®

Voor jou als coach is het van belang om je cliënt snel en effectief een verbinding te laten leggen tussen gevoel en verstand.

Dat kan door bij je coaching gebruik te maken van beeld. Zodra iemand buiten zichzelf ziet wat zich van binnen afspeelt, verandert er al iets. Al je gedrag, gevoel en gedachten als poppetjes buiten jezelf ziet, kun je jezelf er concreet toe verhouden. Dat is heel anders dan wanneer je er alleen over praat.

Coachen met beeld is vooral zinvol wanneer je cliënt:

  • zich identificeert met zijn gedrag en zinnen gebruikt als “ik ben nou eenmaal een perfectionist / een workaholic / kritisch”,
  • meer denkt dan voelt,
  • onbewust de verandering waar zij naar snakt, tegenhoudt.

Want ook al komen mensen bij jou als begeleider omdat ze een wens hebben tot verandering, tijdens het veranderproces schieten ze vaak in de weerstand. Ze gaan denken in plaats van voelen, bagatelliseren hun probleem of schieten in drama. Met deze methodiek leer je om ze in het hier en nu ‘bij de les te houden’.

Het versterkt jouw repertoire en maakt het makkelijker om mensen te begeleiden. Het helpt je vooral waneer je:

  • harder gaat werken bij weerstand,
  • diepgaander wilt werken
  • meer overzicht wilt krijgen.

Voor jou als begeleider heeft het enorm veel voordelen om met beeld te kunnen werken. Het geeft ruimte en overzicht. Het geeft concrete handvatten om je cliënt te laten ervaren wat er aan de hand is, in plaats van er over te praten. Daardoor kun je met deze methodiek fundamentele en diepgaande veranderingen uitnodigen en je cliënt een quantumsprong laten maken in zijn of haar ontwikkeling.

Deze workshop krijg je een eerste indruk van de kracht van beeld bij begeleiding van cliënten. Je ziet en ervaart hoe ik beelden gebruik om mijn begeleiding te versterken.

Opbouw workshop
Eerst schets ik het belang van beeld in Begeleiding. En laat ik zien wat er voor nodig is om je cliënten te begeleiden bij wezenlijke veranderingen door beeld in te zetten. Daarna ga je zelf aan den lijve ervaren wat beeld met je doet doordat ik met je werk in een mini-opstelling op tafel.

Vervolgens is er aandacht voor de vraag of  de opleiding Slim en effectief coachen met Beeldkracht® geschikt voor jou is.

In de opleiding leer jij als coach, therapeut of begeleider om beeld toe te passen in jouw sessies.

De introductie workshop vindt plaats bij de
Beeldkracht Academie
Tollenstraat 39
4101 BD Culemborg

Maandag 13 april op  donderdag 14 mei    en   maandag 15 juni

Tijd:
Inloop vanaf 13.45 uur
Start 14.00 uur
Slot rond 16.00 uur.