Ook al komen mensen bij jou als begeleider omdat ze een wens hebben tot verandering, tijdens het veranderproces schieten ze vaak in de weerstand. Ze gaan denken in plaats van voelen, bagatelliseren hun probleem of schieten in drama. Voor jou als coach van belang om hen snel en effectief een verbinding te laten leggen tussen gevoel en verstand.

Dat kan door bij je coaching gebruik te maken van beeld. Zodra iemand buiten zichzelf ziet wat zich van binnen afspeelt, verandert er al iets. Al je gedrag, gevoel en gedachten als poppetjes buiten jezelf ziet, kun je jezelf er concreet toe verhouden. Dat is heel anders dan wanneer je er alleen over praat.


Coachen met beeld is vooral zinvol wanneer je cliënt:

  • zich identificeert met zijn gedrag en zinnen gebruikt als “ik ben nou eenmaal een perfectionist / een workaholic / kritisch”,
  • meer denkt dan voelt,
  • onbewust de verandering waar zij naar snakt, tegenhoudt.

Het versterkt jouw repertoire en maakt het makkelijker om mensen te begeleiden. Het helpt je vooral waneer je:

  • harder gaat werken bij weerstand,
  • diepgaander wilt werken
  • meer overzicht wilt krijgen.

Voor jou als begeleider heeft het enorm veel voordelen om met beeld te kunnen werken. Het geeft ruimte en overzicht. Werken met beeld geeft ook handvatten om je cliënt te laten ervaren wat er aan de hand is, in plaats van er alleen over te praten.

Deze avond krijg je een eerste indruk van de kracht van beeld bij begeleiding van cliënten. Je ziet en ervaart hoe ik beelden gebruik om mijn begeleiding te versterken.

Opbouw avond
Eerst schets ik het belang van beeld en hoe je cliënten kunt begeleiden bij wezenlijke veranderingen door beeld in te zetten. Daarna ga je aan den lijve ervaren wat beeld met je doet doordat ik met je werk in een mini-opstelling op tafel.

Vervolgens is er aandacht voor de opleiding lim en effectief coachen met de kracht van beeld. Daarin leer jij als coach of therapeut zelf om beeld toe te passen in jouw sessies.

De workshop Ontdek de kracht van beeld bij begeleiding van cliënten
vindt plaats op
Tollenstraat 39
4101 BD Culemborg

Tijd:
Inloop vanaf 19.15 uur
Start 19.30 uur
Slot 21.30 uur.
Na afloop van de workshop is gelegenheid om het boek Beeldkracht, geef je cliënt inzicht met tafelopstellingen te kopen of je elders gekochte boek te laten signeren.

Donderdag 7 november

42.35

Introductieavond Beeldkracht donderdag 7 november 2019.

Maak kennis met de tafelopstellingen van de persoonlijkheid en met docente Caroline Franssen.
Inloop vanaf 19.15 uur.
Start 19.30 uur
Adres Tollenstraat 39, 4101 BD Culemborg

Beschrijving

Introductieavond Beeldkracht donderdag 7 november 2019.

Avond waarop je kennismaakt met de Beeldkracht methodiek, de tafelopstellingen van de persoonlijkheid en docente Caroline Franssen.

Ook op dinsdag 10 december om 14.00 uur.

42.35

Introductiemiddag Beeldkracht maandagmiddag 13 januari.

Maak kennis met de Beeldkracht methodiek, de TafelOpstellingen van de Persoonlijkheid en met docente Caroline Franssen. We onderzoeken of de opleiding geschikt voor je is.

Beschrijving

Introductiemiddag Beeldkracht maandagmiddag 13 januari

Middag waarop je kennismaakt met de Beeldkracht methodiek, de tafelopstellingen van de persoonlijkheid en docente Caroline Franssen.