Ieder mens maakt onderdeel uit van een familiesysteem. De persoon die in jouw spreekkamer komt, neemt ongemerkt zijn of haar complete familie mee naar binnen. Dat is een krachtenveld waar je “U” tegen zegt. De rollen in dat familiesysteem zijn lang geleden verdeeld, de trauma’s gaan soms generaties mee. Uit gewoonte en loyaliteit houdt iedereen in zo’n familiesysteem de bekende rolverdeling in stand. Iedereen wordt door onzichtbare draden op zijn plek gehouden.

Dus ook al leer jij jouw cliënt nieuwe vaardigheden, help je hem of haar beter om te gaan met gevoelens, er komt een moment dat je merkt dat de verandering niet doorzet, dat het niet-effectieve gedrag zich toch blijft herhalen, ook al weet iemand heus wel dat wat hij of zij doet, niet werkt.

Met familieopstellingen maak je die onzichtbare loyaliteit zichtbaar en kun je die met helende bewegingen transformeren naar een gezonde verbinding en doorvoelde autonomie.

Kennismakingsmodule Familieopstellingen op tafel
Tijdens de basismodule Familieopstellingen op tafel ervaar je in één dag hoe je familieopstellingen praktisch kunt inzetten in jouw werk. Geschikt voor mensen die werken als coach, therapeut, hulpverlener, mediator of advocaat. Mensen die wel al een opleiding hebben gedaan op het gebied van familieopstellingen, leren deze dag hoe zij de principes van het familieopstellen één op één kunnen toepassen.
Je ontdekt hoe je de basisbeginselen in een 1-op-1-situatie kunt toepassen. Theorie en praktijk gaan deze dag hand in hand.

Je leert de basisbeginselen van het systemisch werk kennen. Die basisbeginselen zijn simpel, maar worden in vrijwel iedere familie met voeten getreden. Hoe ontdek je als coach of therapeut waar de orde verstoord is? Er zijn hele duidelijke signalen. We zetten die signalen op een rijtje voor ieder van de drie systemische wetten.

Na de theorie doet Caroline Franssen een opstelling met één van de deelnemers om te illustreren hoe je een eenvoudige ordening van het familiesysteem van je cliënt vorm geeft.

Daarna gaan we uit lunchen  (inbegrepen in de cursusprijs).

Na de lunch doen we oefensessies onder begeleiding. Twee mensen krijgen de gelegenheid om een sessie te geven, twee om een sessie te ondergaan. Caroline Franssen geeft to the point instructies en aanwijzingen. Ze zorgt ervoor dat je

  • de non-verbale signalen van je cliënt nauwkeurig gaat waarnemen
  • de verbale signalen van je clïenten leert interpreteren binnen het systemische kader

 

Wat is het resultaat van het volgen van de basismodule?
• Je snapt welke rol de 3 basisbeginselen van het systemisch werk betekenen voor jouw werk.
• Je blikveld is verruimd en je kijkt vanuit systemisch perspectief naar je eigen rol en naar de mensen die je begeleidt.
• Je hebt afgekeken hoe Caroline Franssen in 1-op-1-setting met familieopstellingen werkt (afkijken moet, je leert van de docent en van je medecursisten).
• Je bent hebt zelf een keertje geoefend met een opstelling/ hebt zelf een belangrijke helende beweging gemaakt.
• Je hebt een indruk of deze manier van werken geschikt voor je is en of je jezelf het werken met tafelopstellingen eigen wilt maken.

De basismodule wordt meerdere malen per jaar gegeven.

Download hier de flyer

Cursusdata

 

Dinsdag 18 september 2018

Praktisch
We werken in een groep van maximaal 4 deelnemers, jullie oefenen in de middag met elkaar.
Voor € 295 exclusief btw maak jij kennis met familieopstellingen op tafel.
De workshop vindt plaats van 10.00-16.30 uur aan de Tollenstraat 39 in Culemborg.

Bekijk hier een video over deze workshop: